ŠUT KARTA: Hasanbegović izbačen iz HDZ po kratkom postupku, oštro napao Plenkovića!
Foto: Beta

propisano statutom

ŠUT KARTA: Hasanbegović izbačen iz HDZ po kratkom postupku, oštro napao Plenkovića!

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović izbačen je iz stranke jer se kandidovao za gradonačelnika Zagreba
Objavljeno: 15:41h

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović po kratkom postupku je izbačen iz vladajuće HDZ, nakon što je ranije danas oštro kritikovao šefa te stranke i premijera Andreja Plenkovića, rekavši da je na pogrešnom putu.

U kratkom saopštenju iz HDZ-a se navodi da je Hasanbegoviću članstvo u stranci prestalo uvidom da se on kandidovao na listi Brune Esih za gradonačelnika Zagreba.

Plenković: Nisam diktator, samo sam principijelan!

- Statut jasno propisuje da članstvo u HDZ-u prestaje kandidovanjem na izborima bez saglasnosti stranke - stoji u saopštenju HDZ, uz napomenu da je ono upućeno i Hasanbegoviću.

Hasanbegović za portal Index.hr kaže da obaveštenje nije primio, ali da je to i očekivao.

Hasanbegović je rekao da smatra pogrešnim to što je Plenković raskinuo koaliciju s Mostom i time ugrozio Vladu HDZ, te se upitao da li HDZ sme da se "upušta u manipulacije koje politički život pretvaraju u moralnu kaljugu". On je izrazio uverenost da izražava stav mnogih članova HDZ-a i da zastupa političke vrednosti na kojem je utemeljen HDZ.

- Svedoci smo da deo stranačkog vođstva, sam Plenković sa prepoznatljivim mentorima, želi dogovorima ispod stola da izneveri rezultate izbora i HDZ osudi na koaliciju s malim strankama koje su svetonazorski nespojive s HDZ - ocenio je Hasanbegović aludirajući na potencijalnu saradnju sa strankama levog centra.

foto: Reuters

On je pitao da li u tom obaveštenju o njegovom isključenju postoji uputstvo o pravnom leku, te dodao da će se savetovati sa nekadašnjom premijerkom i članicom te stranke Jadrankom Kosor o daljim koracima.

Hasanbegović je na konferenciji za novinare u Zagrebu rekao kako je odlučio da na kocku stavi svoju političku budućnost ne prepuštajući je ničijoj samovolji ili hiru, kao i to da je očigledno da deo stranačkog vođstva želi da izneveri rezultate izbora i HDZ osudi na koaliciju s malim strankama koje su svetonazorski nespojive s HDZ.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.