Plenković: Nisam diktator, samo sam principijelan!
Foto: Reuters

OPTUŽBE NA RAČUN MOSTA

Plenković: Nisam diktator, samo sam principijelan!

Optužio je Mostovog poslanika Nikolu Grmoju da je vršio neviđeni pritisak poput "kafanskog revolucionara" prozivajući ljude, koji su, kako je rekao, zbog toga u strahu
Objavljeno:

Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je astronomskom brzinom samo dve sedmice uoči lokalnih izbora od najpopularnijeg dospeo na vrh nejnepopularnijih političara, tvrdi da je njegov rejting i dalje najviši od svih, te da njegova odluka o smeni Mostovih ministara neće na to uticati.

- Ja sam samo principijelan, nisam čovek koji će demonstrirati svoj stav tako da pompezno lupa šakom o sto. Donosim odluke koje su ozbiljne i odgovorne - rekao je premijer i predsednik HDZ-a za Radio Dalmaciju.

Osvrnuvši se na pad na listi popularnosti, Plenković tvrdi da je njegov rejting i dalje najviši od svih političara.

75:75! Kontroverzni ministar se provukao, niko nema većinu!

- Situacija sa smenom Mostovih ministara neće se odraziti na moj rejting. Ima nešto ljudi koji smatraju da je eksplodirala nuklearna bomba, od bivših partnera i ostalih, oni smatraju da sam ja od nekakvog finog diplomate možda premekanoga, briselskoga eksperta postao uzurpator, diktator, faraon. Ja mislim da nisam, samo sam principijelan - kaže Plenković.

U prilog svojoj odluci o smeni ministara Mosta, Plenković objašnjava da postojanje dve vlade nije moguće, te da može biti samo jedna i jedinstvena.

Ne može, dodao je, neko odgovarati više šefu stranke nego predsedniku vlade.

foto: Beta

- Ta priča ne ide. Meni nabacivati retoriku koja kaže da smo mi s Pupovcem i sa Sauhom. Mislite da je to normalno reći. Dakle, taj Most je bio u partnerstvu i s HDZ-om i s manjinskim zastupnicima od prvoga dana. A sada im je to neki problem. Meni nije - rekao je hrvatski premijer.

Optužio je Mostovog poslanika Nikolu Grmoju da je vršio neviđeni pritisak poput "kafanskog revolucionara" prozivajući ljude, koji su, kako je rekao, zbog toga u strahu.

- Takav pritisak HDZ ne radi - zaključio je Plenković.

"Hrvatskoj pretio finansijski cunami"

Plenković je sinoć najavio da HDZ na lokalne izbore izlazi sa parolom "Jedna je Hrvatska" i da će odbacivati zlonamerne optužbe da štiti kriminal u "Agrokoru", upozorivši da je Hrvatskoj zbog krize u toj firmi pretio "finansijski cunami".

- Hrvatskoj je zbog krize u 'Agrokoru' pretio privredni i finansijski cunami - rekao je Plenković u Splitu tokom govora na predstavljanju HDZ-ovih kandidata na lokalnim izborima, prenosi Hina.

foto: Reuters

Rekao je da su njegova Vlada i HDZ rešavanju poteškoća u vezi s "Agrokorom" pristupili odgovorno i na temelju iskustava u rešavanju sličnih problema u drugim zemljama.

- Mi to radimo zakonski, bez hajke, histerije i linča i bez traženja skalpa, a neki drugi to rade tako da bi im nekakav uspeh bio koristan u kampanji za lokalne izbore - rekao je Plenković.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.