NEĆETE MOĆI DA VERUJETE ŠTA MILANOVIĆ I KOLINDA IMAJU ZAJEDNIČKO! Nikada ne biste POGODILI, jedna stvar je ISTA...
Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, Foto: EPA/Antonio Bat

neverica

NEĆETE MOĆI DA VERUJETE ŠTA MILANOVIĆ I KOLINDA IMAJU ZAJEDNIČKO! Nikada ne biste POGODILI, jedna stvar je ISTA...

Privatan život Zorana Milanovića je u žiži javnosti proteklih par dana, a jedna zanimljivost ga povezuje sa Kolindom Grabar-Kitarović - a nije Hrvatska

Objavljeno:

Nakon što je podneo ostavku na mesto predsednika i najavio da će se kandidovati za premijera Zoran Milanović je poslednjih nekoliko dana glavna tema u regionu.

Glavna tema u regionu u poslednjih nekoliko dana definitivno je hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji pre nekoliko dana podneo ostavku na mesto predsednika i najavio da će se kandidovati za premijera.

Ljubavna priča hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i prve dame Sanje Musić Milanović počela je pre više od 30 godina.

Par se upoznao na proslavi Nove godine 1991., kad je ona bila student medicine, a on diplomirani pravnik. Ljubav je brzo planula, pa su već nedelju dana kasnije započeli vezu koja traje do danas.

Zanimljivo, bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović takođe je upoznala supruga Jakova na jednoj zabavi za Novu godinu, i to 1989. u studentskim danima.

"Upoznala nas je zajednička prijateljica na jednoj novogodišnjoj zabavi. Imali smo mnogo tema za razgovor, oboje smo voleli da putujemo, imali slične poglede na sveti tako smo se složili", ispričala je ona.

Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom
Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom foto: EPA/ANTONIO BAT

Venčali su se 1996. u Bakru u crkvi Svetog Andreja, i imaju dvoe dece. Njihova ćerka Katarina se rodila 2001., a sin Luka sve godine kasnije.

Što se tiče bračnog para Milanović, oni su se venčali 1994., godinu nakon što je Milanović postao pomoćnik ministra u Ministarstvu spoljnih poslova.

1996. Zoran Milanović imenovan je za savetnika u hrvatskoj misiji pri NATO-u i EU pa su se preselili u Brisel.

Zoran i Sanja Milanović
Zoran i Sanja Milanovićfoto: EPA/IGOR KUPLJENIK

Tamo im se 1998. godine rodio i prvi sin Ante Jakov. U Hrvatsku su se vratili godinu dana kasnije, a Zoran se tada učlanio u SDP. 2005. stigao im je drugi sin Marko.

Bonus video:

03:01

ISTORIČAR OTKRIVA KAKO JE NASTALA REČ USTAŠA: Ona uopšte nije hrvatska, preuzeta je u 19. veku! Mnoge Srbe istorija nije naučila

(Espreso/ insider.story.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.