POTRESNA ISPOVEST KRISTINE ČIJU JE MAJKU NASMRT IZUJEDAO NEĆAKOV STRAFORD: Od njenih reči ćete se NAJEŽITI
Staford, Foto: Shuterstock

UŽAS!

POTRESNA ISPOVEST KRISTINE ČIJU JE MAJKU NASMRT IZUJEDAO NEĆAKOV STRAFORD: Od njenih reči ćete se NAJEŽITI

Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnjakinju pripadnik je Hrvatske vojske, zbog čega su ga pripadnici vojne policije priveli u saradnji sa policijom

Objavljeno:

U Opštinskom državnom tužilaštvu u Zadru (ODO) u četvrtak je ispitan 28-godišnji vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnjakinju u stanu u ovom gradu.

Nakon ispitivanja je utvrđeno da je pas 82-godišnjakinji, baki 28-godišnjaka, naneo teške i po život opasne povrede usled kojih je preminula između 23 sata 29. januara i 4 sata ujutro 30. januara.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tokom januara, u porodičnom stanu u Zadru, u kojem je živela oštećena zajedno sa članovima porodice, postupio protivno odredbama čl. 4. tač. 20. i čl. 53. Zakona o zaštiti životinja i čl. 4., čl. 5. i čl. 10. Pravilnika o opasnim psima. To je učinio iako je bio svestan da je njegov pas pasmine američki staford terijer opasan i da bi mogao da ugrozi život ljudi i da takvog psa ne sme ostaviti drugim osobama na čuvanje - saopštili su iz zadarskog tužilaštva.

Osnovano se sumnja da je počinio kazneno delo protiv opšte bezbednosti odnosno teškog kaznenog dela protiv opšte bezbednosti iz nehata. Državno tužilaštvo predložilo je sudiji istrage određivanje istražnog zatvora protiv 28-godišnjaka zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnjakinju pripadnik je Hrvatske vojske, zbog čega su ga pripadnici vojne policije priveli u saradnji sa policijom.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

Nakon primljene dojave da je u stanu pronađena žena sa povredama koje upućuju na nasilnu smrt i američki staford u vlasništvu porodice, policija je sprovela uviđaj, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba. Na temelju naloga Županijskog državnog tužilaštva, na Odeljenju patologije sprovedena je obdukcija nad telom 82-godišnje žene i utvrđeno je da je umrla od posledica ugriza psa.

Ćerka preminule starice: "Stalno mi je pred očima krvavo telo moje majke"

Zadranka koja je u utorak rano ujutro pronašla mrtvo telo svoje majke u stanu, u kojem su zajedno živele, izjavila je za "Zadarski list" da je još šokirana ovim događajem.

- Grozno se osećam, zatvorila sam se u sebe, svi me ignorišu, ne mogu da jedem ni da spavam. Samo plačem. Ta scena u kojoj sam pronašla krvavo, mrtvo telo moje majke kako leži na podu mi je stalno pred očima. Moram kod psihijatra, bojim se da ću poludeti. Totalno sam dezorijentisana, ne mogu da radim ništa. Ne daj Bože nikome da doživi ono šta sam ja doživela - rekla je za Kristina L. dodajući kako se u utorak ujutro ustala u 4.40 sati kako bi se spremila za posao.

Majčino telo sam našla na podu u lokvi krvi u dnevnom boravku u kojem je spavala, budući da se taj deo stana bolje greje nego spavaće sobe koje su hladne. Kad sam to videla najpre sam mislila kako sve sanjam. Prišla sam i dodirnula majčino telo, bilo je hladno. Onda sam vrisnula i pozvala Hitnu pomoć, a oni su zvali policiju - prisetila se ova Zadranka dodajući kako tokom noći nije čula buku koju bi mogao izazvati napad psa na njenu majku, budući da se njena soba u njihovom stanu, za koji kaže kako je ogroman, nalazi na sasvim drugom kraju u odnosu na dnevni boravak.

– Pas je uoči ove tragedije kod nas boravio zadnjih sedam, osam dana, otkad ga je nećak ostavio kod nas. Vodila sam ga svakodnevno u šetnju, pa tako i veče pre tragičnog događaja kada mi je društvo pravio bivši nevenčani suprug Antonio, budući da smo se našli na piću. Te večeri sam pre spavanja došla u dnevni boravak i poljubila majku, dogovorile smo se da će ona, budući da ja radim, sutradan skuvati ručak, i otišla sam na spavanje. Sve je bilo normalno - rekla je Kristina L. i dodala kako je pas i te večeri ostao na mestu gde je inače spavao.

I pre toga je nećak psa ostavljao kod nas u stanu, zadnji put pre nekoliko meseci nakon što mu je završio dopust u vojsci. Pas je tek zadnja dva dana uoči ovog tragičnog događaja počeo da pokazuje agresivnost, znao je da zareži na mene. Htela sam da zovem nećaka da ga makne iz našeg stana što pre - istakla je ćerka smrtno stradale starice koja je i nakon dva dana od ovih događaja nezadovoljna postupanjem policijskih službenika prema njoj.

– Budući da se sve dogodilo rano ujutro, policija me držala u stanici više od 12 sati pod sumnjom da sam ja počinila ubistvo. Imaju li pravo da me drže toliko dugo, a da me nisu uhapsili? Poznato mi je kako se osoba sme držati do šest sati na ispitivanju, ako se protiv nje u međuvremenu ne podigne kaznena prijava. Policajci su bili grubi prema meni na ispitivanju. Tlačili su me sve dok nisu stigli rezultati obdukcije, a to je bilo oko 18 sati - kazala je Kristina L. koja je otkrila i kako, nakon što se dogodila ova tragedija, nije uspela da se čuje sa vlasnikom psa, svojim nećakom, budući da je bila u policijskoj stanici.

Nije joj, kaže, ni ostavio poruku na mobilnom telefonu.

Osim prevladavanja svog teškog psihološkog stanja, ističe da je trenutno ponajviše zaokupljena izlaskom iz podjednako teške egzistencijalne situacije. Zaposlena je u jednom kafiću kao konobarica, a nakon tragedije joj je poslodavac navodno rekao da ne može da nastavi da radi jer trenutno nije sposobna za rad.

Bonus video:

00:09

Ubistvo u Brazilu

(Espreso/Zadarski list/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.