EVROPA OSTAVILA HRVATSKU NA CEDILU: Svi uprli pogledom u SRPSKE KOMŠIJE, a kad čujete ponudu, SVE ĆE VAM BITI JASNO
Plaža u Hrvatskoj, Foto: PrintScreen/ YouTube/ sLOVEnians travel

letovanje

EVROPA OSTAVILA HRVATSKU NA CEDILU: Svi uprli pogledom u SRPSKE KOMŠIJE, a kad čujete ponudu, SVE ĆE VAM BITI JASNO

Zbog visokih cena u Hrvatskoj, Evropljani su pronašli novo jeftino letovalište u Rumuniji

Objavljeno:

Konstanca je najpoznatija rumunska luka i grad na obali Crnog mora, a južno se nalazi verovatno najpoznatije letovalište u ovoj zemlji - Mamaja, koja je pored prostranih plaža poznata po noćnom životu i klubovima.

Evropa izgleda ove godine zaobilazi hrvatsko primorje, a sve se više priča o novom hit letovalištu u Rumuniji. U pitanju je letovalište Mamaja u Konstanci, poznato po niskim cenama i uzbudljivom noćnom životu.

Odmaranje po danu, ludi provod noću

Konstanca je grad ogromne istorije, osnovan još 600. godine pre nove ere. Smešten je na Crnom moru, a obiluje peščanim plažama, te je celo leto domaćin raznih festivala i proslava na plaži.

Plaža, ilustrcija
Plaža, ilustrcijafoto: Printscreen/Instagram/punkuferhr

Zbog toga je u Rumuniji postao sinonim za sunčanje tokom dana, a noću provod po klubovima.

No, kako prenose s britanskog Metroa, to nije sve. Arhitektura, istorija, muzeji, te hrana i piće osiguravaju da svaki putnik može da pronađe nešto što će mu se svideti.

Kako doći do ovog letovališta i kad?

Pa najlakše avionom do Bukurešta, a zatim iz glavnog rumunskog grada vozom do Konstance, za to će vam biti potrebno dva sata. Naravno, možete putovati i autobusom, a verovatno je najbolja opcija unajmljivanje automobila.

Najbolje vreme za posetu svakako je kasno proleće, odnosno početak leta, kad je temperatura 25 Celizijusa ili više.

Naime, ne samo da je tad najbolje vreme već se na plaži Mamaia počinju održavati i svirke DJ-eva iz celoga sveta. Najpoznatiji su festivali Neversea u julu, u te Vama Veche u avgustu. Što se tiče vremena, kiše su tokom leta retke, a do kraja septembra temperatura retko pada ispod 20 Celizjusa.

Uzevši u obzir da ne misle svi samo na ludi provod, već ima i zaljubljenika u istoriju i razgledanje, šetnja marinom Tomis i Ovidijevim trgom trebalo bi vas učini srećnima, s drevnim zgradama i rimskim mozaicima duž ulica.

Nacionalni istorijski i arheološki muzej takođe sadrži veliku zbirku antičke umetnosti, a gradski Arheološki park odličan je izbor za istraživanje u poslepodnevnim satima.

A koje su cene?

Nisu previsoke, pa ćete boravak u hotelu s tri zvezdice platiti između 40 i 60 evra. Glavno jelo u restoranu kreće se od 8 do 10 evra, dok za pola litre piva treba izdvojiti gotovo upola manje nego na hrvatskom primorju.

Naravno, sama Konstanca ima i „napucanih“ mesta, na kojima možete bez problema ostaviti čitavu platu, piše Punkufer.hr.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso/ Nova/ Punkufer/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.