Četniku! Ustašo! Da li će HRVATSKA VLADA posle ovog PREŽIVETI? (FOTO)
Foto: Print Screen Youtube

ko će koga?

Četniku! Ustašo! Da li će HRVATSKA VLADA posle ovog PREŽIVETI? (FOTO)

U Saboru je i Plenković, koji je prošle sedmice smenio četvoricu ministara i više državnih sekretara Mosta, a danas je njegova stranka obezbedila 76 potpisa za smenu Petrova
Objavljeno: 13:56h

GOREO ZAGREB: 30 vatrogasnih ekipa gasilo požar, sumnja se da je PODMETNUT! (VIDEO)

Burna sednica Hrvatskog sabora počela je danas žestokim polemikama poslanika dojučerašnjih koalicionih partnera, najuticanije vladajuće HDZ Andreja Plenkovića i Mosta nezavisnih lista i predsednika parlamenta Bože Petrova, čija se smena traži.

U Saboru je i Plenković, koji je prošle sedmice smenio četvoricu ministara i više državnih sekretara Mosta, a za danas njegova stranka je obezbedila 76 potpisa za smenu Petrova.

HDZ, naime, insistira da se o poverenju Petrovu glasa danas, dan pre nego se Sabor bude izjašnjavao o poverenju ministru finansija Zdravku Mariću, zbog kojeg je praktično sve i počelo.

foto: AP / Darko Bandić

Nakon što je Petrov saopštio da Most više nije u aktuelnoj vlasti, pitanje koje se postavlja je da li Plenkovićev HDZ ima parlamentarnu većinu od 76 zastupnika.

S obzirom na to da je inicijativu za smenu Petrova potpisalo neophodnih 76 zastupnika, gotovo je izvesno da će on biti smenjen, ako ne danas onda za nekoliko dana.

foto: Beta / Damir Senčar
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.