HRVATSKA PODIGLA OPTUŽNICU PROTIV SRPKINJE: Godinama trpela nasilje, pa IZBOLA muža u odbrani?
Hrvatska policija, Foto: Nebojša Mandić

muško nasilje

HRVATSKA PODIGLA OPTUŽNICU PROTIV SRPKINJE: Godinama trpela nasilje, pa IZBOLA muža u odbrani?

Podignuta je optužnica protiv Srpkinje koja izbola muža, hrvatskog državljanina

Objavljeno:

Nadležno tužilaštvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv državljanke Srbije Z. M. (47) koja se tereti da je pokušala da ubije supruga S. M. (49) u maja ove godine u zetovoj kući u Velikoj Gorici.

Nasilje se dogodilo 13. maja u porodičnoj kući njenog zeta u Velikoj Gorici koja se nalazi u zagrebačkoj županiji, gde je boravila sa suprugom. Naime, tog dana oko 19.50 sati nakon verbalne svađe došlo je do fizičkog sukoba koji je prerastao u pokušaj ubistva, jer je osumnjičena dva puta nožem izbola supruga, a potom krvava otrčala do komšija i zamolila ih da pozovu policiju i Hitnu pomoć.

„Navodno, ona je tokom istrage tvrdila da je suprug godinama psihički i fizički zlostavljao i da se tokom ove svađe samo branila kao i da nije imala nameru da ga ubije“, preneli su ranije lokalni mediji i dodali da je štećeni tada imao povrede od dva uboda nožem – u stomak i u grudi, gde je nakon toga neko vreme proveo u Kliničkom centru u Zagrebu.

 Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Beta

U međuvremenu je, kako navodi Jutarnji list, osumnjičena puštena iz istražnog zatvora, ali su protiv nje određene mere zbog opasnosti od bekstva s obzirom da u trenutku počinjenog krivičnog dela nije imala regulisan boravišni status. Sada sedam meseci kasnije protiv nje je podignuta optužnica. Osumnjičena je tada imala prebivalište u Požarevcu, kao i boravište u Belgiji sa privremenim boravkom sve do 2033. godine, piše Jutarnji list.

Uzela sam nož sa stola i ubola ga jer je on mene prvi napao. Gurali smo se prema terasi kuće. Držao mi je ruku u kojoj sam držala nož i ne znam kako i na koji način sam ga ubola dva puta u rebra i stomak. Potom sam izašla iz kuće i molila komšije da zovu Hitnu pomoć i policiju“, navodno je rekla u istrazi osumnjičena Srpkinja i dodala:

Kako je dodao Jutarnji list, osumnjičena je sat vremena davala svoj iskaz koji je bio veoma emotivan i potresan.

 Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

„Kada je davala iskaz bila je sva modra od batinaImala je vidljive tragove nasilja i modrice su joj bile različitih boja“, navode mediji.

Komšije su potom opisale kako je izgledala krvava noć.

„Tu gospođu ne poznajemo, ali se te večeri čula strahovita galama iz kuće. Ženski glas je nadjačao muški… Čula se cika i vika, ali nismo razumeli oko čega se svađaju. Nakon pola sata čuli smo sirene Hitne pomoći i policije“, rekao je jedan od meštana ovog naselja i dodao:

Čovek kome je zvonila na vrata sva krvava i modra bio je šokiran prizorom. U ruci je držala nož i rekla „da je ubola jer više ne može da ga trpi“. Takođe, tada je otkrila da je i 2015. godine bila u Sigurnoj kući zbog nasilinog muža kog je sada izbola nožem“.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Jutarnji list/ H. K. J/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.