"SVI PITAJU ZAŠTO BAŠ OVDE": Devojka iz Južne Afrike došla u Hrvatsku, a jedna stvar joj je BAŠ TEŠKO PADA (VIDEO)
Tajla En, Foto: Printscreen/TikTok/tyla.anne

ispovest

"SVI PITAJU ZAŠTO BAŠ OVDE": Devojka iz Južne Afrike došla u Hrvatsku, a jedna stvar joj je BAŠ TEŠKO PADA (VIDEO)

Devojka koja se iz Južne Afrike sa dečkom preselila u Hrvatsku otvorila dušu i objasnila zašto su odabrali baš ovu zemlju

Objavljeno:

Devojka iz Južne Afrike po imenu Tajla En s dečkom živi u Hrvatskoj. Na društvenim mrežama objašnjava zašto su se preselili i čime je najviše oduševljena.

- Dečko i ja smo ranije ove godine došli u Hrvatsku i stalno o tome dobijam neka pitanja pa želim i da odgovorim na njih - započinje priču.

Ističe da je malo komplikovano odgovoriti na pitanje o tome gde žive.

- Malo je komplikovano objasniti gde živimo. Prvo smo živeli u Varaždinu, gde smo počeli da renoviramo kućicu u kojoj planiramo da živimo. Dok smo čekali da se radovi završe, istraživali smo celu Hrvatsku, jer u stvari još uvek nismo znali gde želimo zauvek da ostanemo. Bili smo u Zadru, Splitu, Zagrebu... U Zadru smo već dva meseca i ovo nam je omiljeno mesto. Zapravo želimo da živimo ovde zauvek - ističe Tajla, dodajući da se uskoro zapravo sele u Varaždin, u kuću koju su renovirali, gde će ostati nekoliko meseci, ali planiraju povratak u Zadar.

Najviše im se dopao upravo Zadar, i tamo žele zauvek da žive.

- Jako volimo Zadar jer nas podseća na Kejptaun u Južnoj Africi - kaže devojka.

Najčešće je pitaju zašto su odlučili da dođu i žive u Hrvatskoj.

- Prvi razlog je taj što moj dečko ima hrvatsko državljanstvo, njegov tata je zapravo Hrvat koji se u Južnu Afriku preselio kad je bio mlađi, a onda se za vreme kovida vratio u Hrvatsku. Drugi razlog je taj što smo bili ovde prošle godine na odmoru i potpuno se zaljubili, pa čim smo se vratili u Južnu Afriku, razmišljali smo o procesu selidbe - objašnjava En.

Kaže i kako ima jako puno drugih razloga, a jedan od najvažnijih je sigurnost.

- Takođe volimo hranu i ljude... Hrvatska je predivna zemlja, ima toliko lepih stvari u vezi s njom, pa zašto ne Hrvatska - naglašava En.

Često je pitaju da li govori hrvatski.

- Nažalost još ne, iako bih volela da jesam, ali idem na časove dva puta nedeljno, znam osnove i mogu da izgovorim jednostavne rečenice i razumem nešto malo. Hrvatski je iskreno tako težak jezik, da ne mogu čak ni Englezu da opišem koliko je složen - priznaje Tajla.

- Apsolutno mi se sviđa ovde, volim ljude, kulturu, hranu, i što je najvažnije, volim bezbednost. Još uvek ne mogu da verujem da mogu sama da hodam noću ulicama, za razliku od Južne Afrike, gde čak ni auto ne ostavljaš napolju tokom noći - ističe devojka i navodi kako je ovo za nju velika promena, jer postoji očito velika razlika između ove dve zemlje.

- Južna Afrika i Hrvatska dve su potpuno različite zemlje - zaključuje.

Bonus video:

01:35

MOŽDA NE GOVORIMO ISTI JEZIK, ALI SE RAZUMEMO Marko Kon o fenomenu: Generacije su odrastale na hrvatskoj kulturi, a oni na našoj

(Espreso / 24sata.hr / Ema Mihanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.