DETALJI NESREĆE KOJA JE IMOTSKU KRAJINU ZAVILA U CRNO: Izgubljena dva MLADA ŽIVOTA, drugovi otkrili šta su RADILI..
Hrvatska policija, Foto: Nebojša Mandić

tragedija

DETALJI NESREĆE KOJA JE IMOTSKU KRAJINU ZAVILA U CRNO: Izgubljena dva MLADA ŽIVOTA, drugovi otkrili šta su RADILI..

U Imotskoj krajini u saobraćajnoj nesreći poginuli su mladić i maloletnik

Objavljeno:

Cela Imotska krajina zavijena je danas u crno nakon vesti da su u zoru poginula dva mladića, od kojih je jedan maloletan.

Teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginuli mladi Imoćani dogodila se malo posle ponoći u sredu u Vinjanima Gornjim, u zaseoku Kutleše. Na mestu je poginuo mladić (20), koji je upravljao automobilom marke "mercedes" i suvozač (17).

U automobilu su se nalazila još dva mladića, 17-godišnjak i 18-godišnjak, koji su zadobili teške telesne povrede opasne po život i prevezeni su u KC Split gde im se lekari bore za život. Jedan od mladića je zadobio teške povrede glave i odmah je operisan.

Prema prvim informacijama, nesrećni vozač najverovatnije je izgubio kontrolu nad vozilom u krivini, udarivši u zaštitnu metalnu ogradu, a automobil je potom pao na krov, prevrnuo se i završilo ispod puta.

- Bili su prijatelji, družili su se i bili su dobri momci. Porodica nastradalog dvadesetogodišnjaka ima ugostiteljski objekt u gradu Imotskom i to veče su baš tu pojeli picu. Ostali prijatelji su već bili u susednom Posušju u jednom disko klubu. Oni su se razmišljali hoće li uopšte da idu do Posušja ili ne. I eto što se dogodilo - govore prijatelji nesrećnih momaka koji su u šoku.

Kada se vest o tragediji proširila i kada su za nju saznali u disko klubu u Posušju sve je zanemelo, samo su odzvanjali jecaji mladih koji su izgubili prijatelje.

- Preveliki je ovo gubitak za porodice, ali i za sve nas koji smo ih poznavali. Bili su pristojni i vredni mladi ljudi. Jadne njihove porodice - govore komšije.

Poginuli mladići bili su iz grada Imotskog i prigradskog naselja Glavina Donja, odakle je i teško povređeni 18-godišnjak, dok je drugi 17-godišnjak iz Vinjana Gornjih. Nesreća se dogodila na putu koji vodi iz pravca grada Imotskog prema Posušju. Baš tu na tom delu, govore dobro upućeni, česte su nesreće, ali nikada sa ovakvim tragičnim posledicama.

- Ko će znati šta se točno dogodilo. Jedino što znamo je da naših mladih momaka više nema - govore Imoćani brišući suze.

Dvojica 17-godišnjaka bili su učenici Tehničke srednje škole u Imotskom. Jednog prijatelji oplakuju uz reči kako je bio dobar i drag učenik, iskren prijatelj, baš kao i nesrećni dvadesetogodišnjak, dok za život dvojice preživelih strahuju zbog posledica povreda.

"Gine nam mladost, putevi odnose mlade živote. Nema godine da nam u nesrećama ne poginu mladi ljudi. Bože daj snage porodicama", tužno govore susedi tragično preminulih.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

Na mesto nesreće uz policiju i Državno tužilaštvo prvi su izašli vatrogasci JVP Imotski koji su iz smrskanog automobila izvlačili nesrećne mladiće. Kako su rekli, bio je to stravičan prizor. Maloletnik je bio pored auta, dok su drugog mrtvog izvlačili iz smrskanog vozila. Dvojica mladića od zadobijenih povreda preminuli su na mestu nesreće.

- Poznavali smo momke, teško je u tom trenutku, a i sada bilo i nama i policiji. Znamo njihove porodice - rekli su imotski vatrogasci.

- Bože daj snage da preživeli momci budu dobro, ali tužno je zbog gubitka mladih života. Teška je i sama pomisao šta se dogodilo - govore Imoćani ne skrivajući suze.

Zbog stravične nesreće proglašen je Dan žalosti u Imotskom.

- Iskreno saosećamo s porodicama poginulih, delimo njihovu bol, naše su misli i molitve s njima. Teško povređenima želimo brz oporavak - rekao je gradonačelnik Budalić.

Bonus video:

00:29

Teška saobraćajna nezgoda tokom noći dogodila se kod Prijepolja

(Espreso/Kurir.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.