KOMŠIJE, JOŠ DANAS UŽIVAJTE U LEPOM VREMENU: Od sutra DRASTIČNA PROMENA, ovo je detaljna PROGNOZA
Hrvatska, Foto: PrintScreen/ YouTube/ sLOVEnians travel

prognoza

KOMŠIJE, JOŠ DANAS UŽIVAJTE U LEPOM VREMENU: Od sutra DRASTIČNA PROMENA, ovo je detaljna PROGNOZA

U nastavku sledi detaljnija, HRT-ova prognoza za ponedeljak i naredne dane.

Objavljeno: 12:02h

Na Jadranu će vetar duvati umereno i jako jugo, od sredine dana i olujno. Najviša dnevna temperatura vazduha će se kretati uglavnom između 20 i 25 °C, glasi prognoza DHMZ-a.

U većem delu zemlje u ponedeljak će biti barem delimično sunčano. Više oblaka biće u zapadnim krajevima, a povremena kiša padaće većinom na severnom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, češće prepodne. Najviše sunčanog vremena očekuje se u Dalmaciji. Duvaće će slab do umeren jugozapadni i jugoistočni vetar, u višim predelima i jak.

Za zapadnu obalu Istre, Riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Sjevernu i Srednju Dalmaciju te Splitsku regiju upaljen je narandžasti meteoalarm zbog jakog i mestimičnog olujnog vetra.

U nastavku sledi detaljnija, HRT-ova prognoza za ponedeljak i naredne dane.

vetar, Kiša, Nevreme
foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

U ponedeljak će na istoku Hrvatske biti delimično sunčano, ujutro je lokalno moguća magla. Povremeno će duvati umeren jugoistočni i južni vetar, a popodnevna temperatura kretaće se između 22 i 25 °C. I u središnjoj Hrvatskoj biće podjednaki vremenski uslovi, no popodne i naročito u večernjim satima sa zapada će dolaziti sve više oblaka. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar.

Jugozapadni vetar u drugom delu dana biće jak, lokalno s olujnim udarima, a na severnom Jadranu če biti pojačan, koji će popodne biti olujno, stoga more valovito. Sa zapada nam stiže jače naoblačenje s kišom i grmljavinom, koje bi najzapadnije krajeve trebalo da zahvati uveče i naročito u noći na utorak. Ali i pre toga, uz povremeno više oblaka, na širem rečkom području i u Gorskom kotaru povremeno može pasti malo kiše.

U Dalmaciji će biti sunčano vreme. Duvaće umereno do jak vetar, uveče mestimično i olujni, zbog čega bi moglo biti teškoća u pomorskom prometu. Temperatura vazduha i dalje će ostati neuobičajeno visoka za kraj oktobra.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Razmerno toplo biće i na krajnjem jugu Hrvatske, gde će popodne temperatura dostići i 25 °C. Pritom će sunčanih sati biti mnogo, a duvaće umereno, prema otvorenom moru poslepodne.

Nastavlja se promenjivo i toplo vreme

- U utorak na Jadranu vetrovito i vrlo promenjivo, ponegde uz obilnu kišu, lokalno i grmljavinu. No u četvrtak opet jačanje vetra i uz promenjivo naoblačenje sa mestimičnom kišom.

- U unutrašnjosti u utorak takođe najnestabilnije uz kišu, osobito u gornjoj unutrašnjosti Dalmacije i obilnije, a lokalno su verojatni i pljuskovi praćeni grmljavinom te prolazno pojačanim vetrom. U sredu mirnije i sunčano, no svežije, ujutro ponegdje i maglovito. Magla je još moguća mestimično i u četvrtak, a danju će duvati jugozapadni vetar, koji najavljuje dolazak novih oblaka i kiše- prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Bonus video:

01:36

STRMOGLAV PAD TEMPERATURE, OD PONEDELJKA SE OBUCITE TOPLIJE! Meteorolog otkrio veliku promenu vremena koja nas čeka od SUTRA

(Espreso/24sata.hr/HRT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.