TRAGEDIJA NA AUTO-PUTU U HRVATSKOJ OBAVIJENA VELOM MISTERIJE: Mladić ušetao u policijsku stanicu, a onda...
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

detalji nesreće

TRAGEDIJA NA AUTO-PUTU U HRVATSKOJ OBAVIJENA VELOM MISTERIJE: Mladić ušetao u policijsku stanicu, a onda...

Dve osobe poginule u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj

Objavljeno:

Detalji tragedije na autoputu A-1 u Hrvatskoj, koja se dogodila u četvrtak oko 4.32 sata, nisu razjašnjeni ni posle skoro celodnevnog uviđaja na mestu nesreće.

U stravičnom sudaru sa belim kombijem ogulinskih registarskih oznaka poginule su dve osobe na motociklu zadarskih registarskih oznaka, ali policija ni poslepodne još nije utvrdila ko je upravljao kombijem, niti ko su žrtve.

Vozač je pobegao sa mesta udesa, ali nekoliko sati kasnije, u prisustvu dvojice zadarskih advokata pojavio se 22-godišnjak sa područja Otočca i pokucao na vrata Policijske stanice u Gospiću, tvrdeći da je on taj kog traže. S obzirom da se radi o mladiću sa policijskim dosijeom policija ispituje njegovo priznanje.

Mladić je razgovarao sa policijom i nije bilo moguće potvrditi da li je on bio vozač, ili samo suvozač u kombiju, ili možda nije ni povezan sa saobraćajnom nesrećom, već štiti treću osobu, vozača.

Istragu otežava činjenica da su od udarca tela poginulih unakažena do neprepoznatljivosti, pa ih nije moguće vizuelno identifikovati. Policija potvrđuje da je vlasnik motocikla zadarskih registracija 26-godišnji Nepalac, ali još nije poznato da li je i on žrtva tragedije.

Nije moguće potvrditi nezvanične informacije da je on poginuo motociklista i da je u trenutku udesa sa njim na motociklu bio još jedan sunarodnik.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

Ono što se sigurno zna je da je vozač kombija udario u motocikl. U tom trenutku su vozač i suvozač pali sa motocikla na magistralni put, verovatno velikom brzinom, i poginuli na licu mesta, dok je vozač kombija nastavio vožnju.

Međutim, motocikl se zaglavio za levu stranu branika, pa je kombi nastavio da ga vuče stotinak metara, a zatim se zaustavio na zaustavnoj traci. Pretpostavlja se da je vozač potom napustio vozilo, preskočio zaštitnu ogradu, a zatim su ga odvezli ljudi koji su mu bili bliski. U svakom slučaju, imao je celo popodne da smisli šta da kaže o nesreći.

Za to vreme policija je obavila uviđaj uz pomoć zamenika tužioca u Karlovcu. Istražitelji su bili zgroženi prizorima tragedije, a posebno unakaženim telima žrtava.

- Preduzimaju se dokazne radnje i prikupljaju podaci u cilju utvrđivanja okolnosti saobraćajne nesreće i identifikacije svih učesnika. Ovo državno pravobranilaštvo će po okončanju istrage objaviti saopštenje o preduzetim radnjama u toku istrage – saopštilo je juče tužilaštvo.

Bonus video:

00:29

Teška saobraćajna nezgoda tokom noći dogodila se kod Prijepolja

(Espreso/Kurir.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.