DVOJICA DEČAKA PRETUKLA TREĆEG U PAZINU: Novo vršnjačko nasilje POTRESLO HRVATSKU, oglasila se i policija
Vršnjačko nasilje, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Profimedia

tužno

DVOJICA DEČAKA PRETUKLA TREĆEG U PAZINU: Novo vršnjačko nasilje POTRESLO HRVATSKU, oglasila se i policija

Ni Hrvatska nije imuna na vršnjačko nasilje, te se ponovo dogodilo, ovog puta u Istri

Objavljeno:

U Pazinu, u Istri, dogodio se novi slučaj vršnjačkog nasilja kada su u utorak dvojica maloletnika pretukla trećeg u jednoj od glavnih ulica u centru grada, a incident je danas potvrdila i istarska policija.

Prema policijskom saopštenju incident se dogodio u jutarnjim satima na Šetalištu pazinske gimnazije.

"Policija sprovodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Budući da da je istraga tajna i reč je o maloletnim osoba, u ovoj fazi postupka nismo u mogućnosti iznositi druge detalje policijskog postupanja'', naveli su iz istarske policije, prenela je Hina.

Nezvanično pretučeni dečak je iz pazinske osnovne škole i polaznik je osmog razreda, a nakon napada s majkom je otišao u Hitnu odakle je upućen na lečenje u bolnicu na Kantridi.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Nebojša Mandić

Tokom današnjeg dana očekuje se dolazak majke napadnutog dečaka u policijsku stanicu jer do sada nije podneta još nikakva službena prijava, dok policija postupa samo po prijavi škole.

Direktorka Gimnazije i strukovne škole "Jurja Dobrile" u Pazinu Suzana Poropat-Božac novinarima je potvrdila da je protiv jednog mladića, učenika njene škole, donela rešenje o udaljavanju iz vaspitno-obrazovnog procesa do izricanja pedagoške mere.

Događaj je školi prijavila majka napadnutog dečaka, a škola policiji.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Beta

- Pedagoška mera protiv učenika biće izrečena u skladu sa Pravilnikom o izricanju pedagoških mera, a zavisiće od utvrđenih povreda deteta - rekla je direktorka.

Prema zasad dostupnim informacijama, napadnuti učenik nije teže povređen, a policija nastavlja da utvrđuje okolnosti ovog događaja.

Bonus video:

00:23

Vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.