CELA HRVATSKA NA NOGAMA ZBOG MISTERIOZNOG NESTANKA GABRIELA (19): Otac otkrio DETALJ koji BUDI STRAHOVE (FOTO)
Gabriel Tatić, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Osijek031.com

nestao

CELA HRVATSKA NA NOGAMA ZBOG MISTERIOZNOG NESTANKA GABRIELA (19): Otac otkrio DETALJ koji BUDI STRAHOVE (FOTO)

Gabriel Tatić nestao je u četvrtak. Za mladićem (19) iz mesta Poganovci ko Đakova traga cela Hrvtaska

Objavljeno:

Iz mesta Poganovci, nedaleko od Đakova, nestao je 19-godišnji Gabriel Tatić Matijević, kojem se od četvrtka gubi svaki trag.

Poslednju poruku poslao je svojoj majci u noći na četvrtak, dok je spavala. Ona je u to vreme bila u Austriji, gde radi. Gabriel je, kako kaže njegova majka, mobilni telefon, koji inače uvek ima uz sebe, ostavio u svojoj sobi.

Policija hrvatskom sajtu Indeks potvrdila da je prijavljen nestanak.

- Preduzimamo sve mere i radnje u cilju pronalaska osobe - rekli su iz osiječko-baranjske policije.

U potragu za mladićem uključeno je 40-ak dobrovoljaca, uz policiju, vatrogasce i HGSS. Gabriel Tatić Matijević visok je 185 centimetara, a u četvrtak, kada je nestao, otišao je u automobilu crvene boje marke "pežo 206".

Gabrielov otac je jutros za Dnevnik.hr rekao da je doznao nove informacije o svom sinu.

- U petak je bio na autoputu, koristio je karticu u Zagrebu. Potraga je proširena na području cele Europske unije, ali nije napustio zemlju - rekao je on.

Majka i otac mu rade u inostranstvu.

- Tražimo našeg Gabu. Ako bilo ko zna kakvu informaciju, neka se javi u inboks ili policiji - apelovali su iz porodice.

U potragu za nestalim mladićem uključen je i načelnik Podgorača Goran Đanić koji kaže da je glavnina napora usmerena na pronalazak automobila kojeg je vozio Gabriel.

- Juče je pretražena cela Đakovština, danas još HGSS pretražuje područje Trnave. Juče je pet vatrogasnih društva pretražilo teren, danas još vatrogasci iz DVD Podgora individualno vrše potragu. Juče je Trnava pregledana dronovima, ništa nije pronađeno - rekao je jutros načelnik za Indeks.

Trnava je opština u Osiječko-baranjskoj županiji, 30-ak kilometara udaljena od Podgorača.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Nebojša Mandić

Svaki trag 19-godišnjem Gabrielu gubi se nakon što je automobilom u četvrtak uveče odbacio svog prijatelja u Budimce, susedno selo. Zadnju poruku je u četvrtak poslao majci, koja je u sredu otišla da radi u Austriju.

Pitao ju je, rekla je majka za Dnevnik.hr, kako je i zašto mu se ne javlja. Kako je to bila noć i spavala je, pokušala je da stupi u kontakt s njim ujutro, ali bezuspešno.

- Mobilni telefon doslovce uvek ima sa sobom, a sada ga je ostavio u kući. Uz to, nije ni zaključao vrata pa nekako mislim da je verovao da će se brzo vratiti. Uzeo je novčanik sa sobom, mislila sam da je otišao možda do obližnje prodavnice. Videlo bi se da je sleteo negde autom - kroz suze govori majka koja se juče vratila u Hrvatsku.

Vest je javila bivšem suprugu, koji je odmah krenuo iz Nemačke, gde radi. Shrhan se juče javio s aerodroma u Frankfurtu.

- Baka je našla otključanu kuću. Ovo je prvi put da je nestao. U utorak je trebao da dođe u Nemačku da radi sa mnom. Prijatelj s kojim je bio u noći nestanka kaže da ne zna što se dogodilo - rekao je otac.

Otac 19-godišnjaka juče je apelovaao i molio sve koji bi mogli da imaju informacije o Gabrielu da ih jave policiji.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.