ALEKSANDAR ČEPURIN SE OGLASIO: LAŽU svi koji kažu da je Rusija Hrvatskoj dala rakete S-300!
Foto: Fonet

oštro

ALEKSANDAR ČEPURIN SE OGLASIO: LAŽU svi koji kažu da je Rusija Hrvatskoj dala rakete S-300!

Ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, otkrio je istinu o raketama S-300, koje je navodno Rusija isporučila Hrvatskoj
Objavljeno:

- Njihov cilj je da se nanese šteta Srbiji, koja čuva i razvija prijateljstvo sa Rusijom, te da se oslabi poverenje između srpskog i ruskog naroda - ističe Čepurin u izjavi za Tanjug.

- Još jednom izjavljujem da Rusija nije nikad isporučivala naoružanje kršeći međunarodne norme i embargo na isporuku naoružanja za zemlje bivše Jugoslavije, koji je bio uspostavljen od strane Saveta bezbednosti UN - rekao je Čepurin.

foto: Fonet

Dodaje da je taj "informacioni napad" bio ostvaren uoči proslave za Ruse i Srbe svetog praznika Vaskrsa - da bude što bolniji i da se smanje mogućnosti reagovanja.

Josipović: Hrvatskoj nedvosmisleno isporučen sistem S - 300!

Čepurin navodi da je interesantno da se priča o S-300 "ubacuje" u medije svakih pet, šest godina i dodaje da se dobro zna da su se kriminalne aktivnosti odvijale u trouglu "zemlja destinacije-posrednik-Ukrajina".

foto: Printscreen/youtube/RT

- Predstavnici hrvatske vlade više puta su javno priznavali da je to naoružanje stiglo iz Ukrajine. Da nije spremno za upotrebu. Da su prevareni. Kasnije su delovi ovog sistema otišli u jednu treću zemlju. Pogledajte internet. Pogledajte Vikiliks - rekao je Čepurin.

On kaže da je svima poznato ko je u međunacionalnim sukobima preopterećenom regionu Hrvatsku obilno snadbevao naoružanjem i ko su bili sponzori raspada Jugoslavije, a da sada neko pokušava da izvrne situaciju naopako.

RUSIJA OŠTRO ODGOVARA HRVATSKOJ: Izmislili su sve, NISMO im slali oružje pred Oluju! (FOTO)

Čepurin je upitao zašto ta priča, stara više od dvadeset godina, nije nikad bila istražena i zašto nisu izvedeni pred lice pravde naručioci, posrednici i isporučioci.

- Zašto kriminalni trgovci naoružanjem, ovi psi rata, osećaju sebe potpuno bezbedno? Privedite konačno tu priču kraju. A Rusiju ne treba da uplićete u to. Ostavite ruskog medveda na miru - zaključio je Čepurin.

foto: Beta

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je tvrdnje koje su ovih dana iznete u javnost u Hrvatskoj, navodeći da je toj zemlji nedvosmisleno isporučen sistem S-300, dok bivši ministar odbrane Andrija Hebrang tvrdi da kompletan sistem nikada nije isporučen Hrvatskoj, niti je bio u upotrebi.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.