POLICAJAC IPAK OSUMNJIČEN ZA UBISTVO DEVOJKE: Obrt u slučaju misteriozne smrti u Osijeku, istina izašla na VIDELO
Hrvatska policija, Foto: Nebojša Mandić

HOROR

POLICAJAC IPAK OSUMNJIČEN ZA UBISTVO DEVOJKE: Obrt u slučaju misteriozne smrti u Osijeku, istina izašla na VIDELO

Telo M.B. (21) iz Osijeka pronađeno je u sredu uveče u stanu u osiječkom Donjem Gradu, nakon čega je policija saopštila da je oko 22 časova te večeri ubijena iz vatrenog oružja

Objavljeno:

Županijsko državno tužilaštvo zatražilo je određivanje istražnog zatvora osumnjičenom M.S. (27) zbog osnovne sumnje da je ubio 21-godišnju M.B. iz Osijeka iz vatrenog oružja.

Ni sat vremena nakon što je policija javno rekla kako je njihov kolega prijavljen za teško kazneno delo ugrožavanja života i imovine, Državno tužilaštvo objavilo je kako ga terete za ubistvo.

- Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku je, nakon ispitivanja 27-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog dela ubistva podnelo sudiji istrage Županijskog suda u Osijeku predlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja dela. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak počinio navedeno kazneno delo na štetu 21-godišnjakinje - stoji u kratkom saopštenju ŽDO-a.

Pre mesec dana dobio pištolj

Podsećamo, telo M.B. (21) iz Osijeka pronađeno je u sredu uveče u stanu u osiječkom Donjem Gradu, nakon čega je policija saopštila da je oko 22 časova te večeri ubijena iz vatrenog oružja. Osumnjičeni M.S. (27), aktivni policajac koji živi u stanu u kojem se desila nesreća, bio je prisutan u stanu, ali je u trenutku ranjavanja devojke bio van službe.

Nezvanično se saznaje da je mladić u policiji tek nešto više od godinu dana, a da je pre mesec dana dobio stalni posao i zadužio pištolj. Naime, policija je utvrdila da je kobne večeri, u sredu, neoprezno rukovao oružjem i ispalio hitac koji je pogodio devojku, od čega je ona odmah preminula.

Vozilo Hrvatske policije
Vozilo Hrvatske policije foto: Profimedia

PU Osiječko-baranjska, čiji je M.S. bio član, odmah je udaljila iz službe mladog policajca i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

Slučaj nesrećne pogibije mlade devojke u Osijeku podigao je prašinu jer policija nije odmah prijavila incident, kao što je uobičajeno, već je prvo saopštenje objavila tek nakon upita medija. Policija je takođe demantovala glasine o pokušaju zataškavanja slučaja.

Kako je "Blic" pisao, devojka M.B. bila je studentkinja Pravnog fakulteta, nagrađivana zbog izvrsnosti, takođe uspešna sportistkinja sa medaljama u tekvondou.

Bonus video:

03:49

Ti mladi ljudi koji su počinili ubistvo, oni ne dočekaju duboku starost

(Espreso/ Večernji list/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.