NESVAKIDAŠNJA NESREĆA U HRVATSKOJ: Pijana policajka sela za volan, pa udarila u kola i povredila TROJE LJUDI
Policija u Hrvatskoj, Foto: Nebojša Mandić

saobraćajna nesreća

NESVAKIDAŠNJA NESREĆA U HRVATSKOJ: Pijana policajka sela za volan, pa udarila u kola i povredila TROJE LJUDI

Pijana policajka se kolima zakucala u automobil, 3 osobe su povređene.

Objavljeno:

Pijana policajka napravila je saobraćajnu nesreću u kojoj su povređene tri osobe, među kojima je i dečak.

Policija je saopštila da se nesreća dogodila u subotu nešto posle 7 sati u naselju Bukovlje kod Slavonskog Broda u Ulici Firov kraj. Međutim, nisu precizirali da je reč o službenici policije.

Dobro obavešteni izvori su potvrdili informaciju da je reč o mladoj policajki koja je imala blizu 0,5 promila alkohola u krvi.

„U subotu ujutro se vozila na posao i zbog neoprezne vožnje udarila je u auto ispred. Nije bilo ništa strašno, ali devojka je eksplodirala, pa je sada pokrenuta istraga“, kaže izvor portala Danica.hr.

U policiji kažu da je vozač (21) bio pod dejstvom alkohola od 0,41 promila. Međutim, policajci su zbog nepreciznosti alkometra izvađeni krv i urin, a biće utvrđena tačna koncentracija alkohola. Od toga će zavisiti kazna.

"Očevici su utvrdili da je 21-godišnja žena pod dejstvom alkohola od 0,41 promila upravljala automobilom Ulicom Firov kraj, dok je automobil kojim je upravljao 45-godišnji muškarac vozio ispred nje, a u vozilu je bio jedan 12-godišnji dečak.

Vozač je izgubio kontrolu nad volanom, i tokom zanošenja udario u zadnji deo vozila ispred sebe, koje je potom sletelo sa travnate površine. Nakon toga, vozač je u daljem zanošenju udario u ogradu ispred kuće, nakon čega se automobil prevrnuo na bok.

Učesnici ove saobraćajne nesreće lakše su povređeni, a nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici u Slavonskom Brodu pušteni su kućama”, kazali su iz policije.

Kako policajka spada u kategoriju mladih vozača (do 24 godine), za volanom ne sme da ima ni mililitar alkohola. Pored toga, nulta tolerancija na alkohol važi i ako je vozila automobil u službene svrhe kao službenik javne službe.

Zbog ove nesmotrenosti, pored kazne, protiv nje se vodi i disciplinski postupak u Upravi policije.

Bonus video:

00:37

Saobraćajna nesreća u Raški

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.