"MOGU DA SPUSTIM CENU I NA...": Hrvat traži CIMERKU za STAN, a ono što piše u OGLASU mnoge je RAZBESNELO (FOTO)
Stan, ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/Izdavanje stanova Beograd

oglas

"MOGU DA SPUSTIM CENU I NA...": Hrvat traži CIMERKU za STAN, a ono što piše u OGLASU mnoge je RAZBESNELO (FOTO)

U oglasu se opisuje da se radi o stanu sa dve sobe

Objavljeno:

Izdavanje stana je, baš kao i traganje za prostorom u kom ćemo živeti mukotrpan posao. A oglasi na koje možemo naići na internetu ponekad znaju dodatno da nam zagorčaju pronalazak, pa i da nas uplaše. Jedan takav oglas dolazi od neimenovanog mladića iz Hrvatske koji je, kažu mnogi, kroz cimerku zapravo tražio sluškinju.

Oglas koji je prvobitno objavljen na nekoj od Fejsbuk stranica za izdavanje stanova u Hrvatskoj, nedavno se našao na društvenoj mreži Redit, i mnogi nisu oduševljeni onim što su pročitali. Naime, u opširnom oglasu, mladić je napisao par stvari koje nikako nisu u skladu sa izdavanjem stana.

"Tražim cimerku koja će biti sa mnom smeštena u stanu na Jarunu, cena 200 evra mesečno, bez režija" napisao je on, te objasnio da se stan nalazi na idealnoj lokaciji, da je on, kao njen budući cimer apsolvent tehničkog fakulteta i ujedno vlasnik stana.

Dalje u svom tekstu opisuje da se radi o stanu sa dve sobe, ali dodaje i da preko nedelje uglavnom nije tu, tako da bi devojka koja dođe imala osećaj da je u stanu sama.

A onda je krenuo sa uslovima koje bi potencijalna cimerka morala da ispuni..

"Stan nije pet frendli, takođe ne tolerišem pušenje duvana, trave, bilo kakvih drugih narkotika i konzumaciju droga u stanu. Bilo bi poželjno da nisi s tehničkog fakulteta jer jedva sam sa sobom izdržim, ne treba mi još jedan tehničar. Zezam se, nema takvih uslova.

Kulturan sam, pristojan i načitan, to očekujem i od tebe. Cajke ne podnosim. Ako voliš nameštaj iz Ikee, slobodno možeš opremiti stan po sopstvenom ukusu!

Što se ekipe tiče možeš dovoditi koga god hoćeš, ista pravila važe kao i za tebe" napisao je on.

Do ovog trenutka mnogi bi se složili da sami uslovi nisu baš toliko strašni, međutim, sledeće rečenicu su bile ono što je mnoge iznerviralo.

"Dok mi važe studentska prava hraniću se u menzi jer mi je blizu, jeftino, a uštedim na vremenu iako bi bilo draže da znaš da kuvaš i spremaš razna jela. Da me ručak gotov čeka kad se umoran s posla vratim, a ne da moram da idem s tobom u menzu.

Zgrada, ilustracija
Zgrada, ilustracijafoto: PRINTSCREEN/GOOGLE STREET VIEW

Još ako si uredna, znaš da pereš sudove, ribaš pod i da čistiš stan dok sam ja na poslu, mogu da spustim cenu i na 180 evra mesečno.

Valja još napomenuti da stan ima osigurano parking mesto koje ne ulazi u cenu", napisao je on u svom oglasu.

Mnogi su u komentarima na Reditu iskazali zabrinutost ovakvog tipa izdavanja stanova, koji definitivno nije usamljen primer.

"Lik bi malo da se ženi malo traži zamenu za mamu", "Nekog su vrlo kasno od mamine s***e odvojili", "Od svega napisanog najviše me frapiralo onih 'velikodušnih' 20 evra uštede na stanarini za kuvaj-čisti-peri", "Neki jado koji ne zna sa curama pa misli da će mu možda ovako neka uletiti" "Kolika je lik svi**a, imam neki osećaj da mu je i stan jednak toliki svinjac", "Počelo ok, završilo se haotično", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara ispod objave na Reditu.

Bonus video:

01:34

OGLAS U SRBIJI ZA VOZAČA, PLATA 250.000 DINARA?! Iz Infostuda o deficitarnim zanimanjima: Ovde plata ide do 350.000 RSD

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.