ČOVEK UHAPŠEN U KNINU ZBOG PEVANJA SRPSKIH PESAMA: Sumnjiči se za RUŠENJE UGLEDA Republike Hrvatske
Hrvatska zastava, Foto: Nebojša Mandić

kažnjivo delo

ČOVEK UHAPŠEN U KNINU ZBOG PEVANJA SRPSKIH PESAMA: Sumnjiči se za RUŠENJE UGLEDA Republike Hrvatske

U Policijskoj stanici Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu "ugleda Republike Hrvatske"

Objavljeno: 16:52h

U Policijskoj stanici Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom koji je pevao pesme koje veličaju Krajinu te se sumnjiči da je time "povredio ugled Republike Hrvatske".

Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni, kao pripadnik muzičke grupe, izvodio pesme koje su nastale tokom 1995. godine i koje veličaju Krajinu.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su izvestili da je navodno prilikom nastupanja i izvođenja pesama "nosio određene oznake i odevne predmete" koji prikazuju pripadnost "nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini", a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je navodno počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Hrvatska zastava
Hrvatska zastavafoto: Profimedia

Snimljeni događaji nisu se dogodili u Kninu, ali je osumnjičeni priveden kada došao na područje grada.

Osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni predlog.

Osim toga, u policijskoj stanici Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Uz Optužni predlog je priveden na Prekršajni deo Opštinskog suda u Šibeniku gde mu je Rešenjem određena novčana kazna od 1000 eura.

Bonus video:

06:15

ODNOSI IZMEĐU GRAĐANA SU RELAKSIRANIJI NEGO KOD POLITIČARA! Dačić: Hrvatska i Srbija imaju nesumnjivo ZAJEDNIČKE INTERESE

(Espreso/ Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.