HRVATSKI DOKTORI IZVELI ČUDO! Ivanki izvađen TUMOR TEŽI OD 20 KG, ovo se RETKO događa (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)
Bolnica u Gospiću, Foto: PrintScreen/ Facebook

bravo!

HRVATSKI DOKTORI IZVELI ČUDO! Ivanki izvađen TUMOR TEŽI OD 20 KG, ovo se RETKO događa (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Ovakve operacije s tumorom koji teži čak 20 kilograma uvek rizične

Objavljeno:

Bivši ministar zdravlja Hrvatske Darko Milinović je u Opštoj bolnici Gospić prošlog utorka iz trbuha pacijentkinje izvadio tumor težak čak 20 kilograma. Operacija je bila rizična, a žena se dobro oseća. Milinović je inače ginekolog, a toj karijeri se vratio nakon obavljanja nekoliko političkih funkcija.

Za Index je rekao da su ovakve operacije s tumorom koji teži čak 20 kilograma uvek rizične, ali i da je uveren da su on i njegov tim nebrojeno puta dokazali da su sposobni za takve zahvate.

“Pripreme su tekle uobičajeno za takve operacije. Pacijentkinja se šalila pa mi je rekla da sam kao estetski hirurg od tolikog trbuha napravio ravan. Što se tiče daljeg lečenja, ono zavisi od PHD nalaza, ali sada ne bih o tome“, kazao je Milinović.

Operacija
Operacijafoto: PrintScreen/ Facebook

Dosad se s ovakvim slučajem nije susreo. Rekao je da je operisao sličan tumor koji je bio upola manji.

Index je razgovarao i sa pacijentkinjom, 58-godišnjom Ivankom Murgić, koja je oduševljena medicinskim timom koji ju je operisao, a ima i jednu jako važnu poruku ostalim ženama, a to je da ne naprave grešku kao ona, već da redovno idu na ginekološke preglede kako bi spasile svoje zdravlje, a na koncu i život.

Operacija
Operacijafoto: PrintScreen/ Facebook

Tumor se nalazio u trbušnoj šupljini i težio je 20 kilograma. Otkrila sam ga tako što mi je trbuh počeo da raste i izgledala sam kao trudnica“, ispričala je ona.

Bonus video:

09:44

LEKARI U NIŠU IZVELI ČUDO: Milici u osmom mesecu otkriven tumor, na respiratoru rodila ćerkicu na kom je primila i hemioterapije

(Espreso/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.