UŽASAN PRIZOR NA JEDNOJ OD OMILJENIH PLAŽA NA JADRANU: Može biti veoma OPASNO ZA KUPAČE, obratite PAŽNJU
Plaža, Foto: Marco Cristofori / robertharding / Profimedia

KUPALIŠTE KOLOVARE

UŽASAN PRIZOR NA JEDNOJ OD OMILJENIH PLAŽA NA JADRANU: Može biti veoma OPASNO ZA KUPAČE, obratite PAŽNJU

Ako prvi rezultati pokažu da je more zagađeno, odmah će se na tome mestu postaviti upozorenje o zabrani kupanja

Objavljeno:

Na gradskom kupalištu Kolovare u Zadru već danima se izlivaju fekalije u neposrednoj blizini kupača, a izvor izlivanja je šaht ispred zgrade bivšeg županijskog Zavoda za javno zdravlje, koja je već dve godine zaključana, piše danas splitska Slobodna Dalmacija.

Naokolo se, kažu, širi nepodnošljiv smrad i čitav je taj prizor, jednostavno rečeno, užasan.

Još gore od lošeg utiska na glavnom gradskom javnom kupalištu je činjenica da se među kupačima može proširiti crevna zaraza i druge bolesti, jer se radi o fekalijama koje doslovno natapaju prostor plaže na kojoj borave ljudi i mala deca.

"Upravo sam uzeo uzorke mora kako bismo ispitali da li je zbog situacije koja je nastala more zagađeno fekalijama i postoji li eventualna opasnost za kupače. Nakon što provedemo testiranje dva su indikatora koja ukazuju na zagađenje mora fekalijama. Mikrobiološki pokazatelji koji se prate su crevni enterokoki i ešerihija koli", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Benito Pucar, šef Službe za zdravstvenu ekologiju zadarskog Zavoda za javno zdravlje.

Lido, Zemun, Plaža, Plaža Lido
foto: Espreso

On je rekao da, ako prvi rezultati pokažu da je more zagađeno, odmah će se na tome mestu postaviti upozorenje o zabrani kupanja.

Bonus video:

00:49

DETEKTOVANE FEKALIJE U VODI! Meštani GORNJOMILANOVAČKOG sela na OVAJ način preživljavaju: Dom zdravlja, vrtići, škole u problemu!

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.