"NEKADA SMO IMALE PRAVO NA CELULIT": Vedrana Rudan ZAGMELA na muškarce, a POTKAČILA je i ZDRAVKA ČOLIĆA!
Vedrana Rudan, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

bez dlake na jeziku

"NEKADA SMO IMALE PRAVO NA CELULIT": Vedrana Rudan ZAGMELA na muškarce, a POTKAČILA je i ZDRAVKA ČOLIĆA!

Vedrana Rudan o seksizmu koji je "preživeo" i Titovo vreme

Objavljeno:

Smetaju celulit, strije, koji kilogram viška, godine se kriju kao zmija noge, a starosti se plašimo više nego ikada - i nameće nam se da moramo da budemo zauvek mlade. Kroz šta sve žesnki rod prolazi u 21. veku znate i same, a Vedrana Rudan dotakla se toga kako je biti žena modernog doba - i ovo svako mora da pročita. Prenosimo njen tekst u celosti.

- Kad smo postale predmet? U moje vreme, bilo je to pred pedeset godina, žene su hodale svetom polugole, grudnjaci nisu bili u modi, imale su pravo na obešene grudi, celulit i starost. Žene koje se bave javnim poslom ne smeju da budu starije od trideset i pet ni onda kad svi znamo da su napunile sedamdeset.

Naša pevačica, poznata po tome jer je "p"evala Titu", stalno pokazuje mlade grudi i govori kako je udvarači opsedaju češće nego "za vreme Tita". Istovremeno sedamdesetogodišnji Zdravko Čolić, zakopčan do grla, "ubija" glasom jednako kao i "za vrijeme Tita". Doduše, TV voditeljke i voditelji ne propuštaju da naglase kako žene za njim "luduju"...

Vedran Rudan
Vedran Rudanfoto: Printscreen Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Ali on ipak na koncertima ne nastupa u kupaćim gaćicama u kojima počiva ogromna šargarepa koja bi trebalo da glumi ono što je među nogama nosio "za vreme Tita". Jesu li žene same krive za to što moraju da izgledaju jeftino da bi mogle da se bave ozbiljnim poslom? Nisu. Mi samo živimo u vremenu u kome žene nikad nisu bile na nižim granama.

Treba li se boriti protiv toga? Kako? Ko? Takozvane "pametne" žene, književnice, doktorke, sportistkinje, političarke, žene koje su život uložile u karijeru učeći i krvavo radeći, znaju da ne vrede ako na Instagramu ne pokažu sebe na balkonu sa golim, plastičnim si*ama u rukama.

Vedrana Rudan
Vedrana Rudanfoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Svaka od njih mora čeznutljivo gledati u daljinu očima pokrivenim trepavicama koje su duže nego pasje dlake. Današnjim ženama mogli bi da pomognu moderni, moćni muškarci. Ne pada im na pamet. Za njih su žene lutke s kratkim rokom trajanja. Doduše…I oni sve češće obijaju pragove klinika u potrazi za viškom dlaka na glavi i guzicom bez masti, napisala je Vedrana Rudan i dodala:

- Žene žele naduvanom guzicom privući muškarce isisane guzice. Je***e! Nije sve tako crno? Najzad živimo u svetu u kome su žene i muškarci ravnopravni. Ako su to što slušamo muškarci? Ako su to što gledamo žene?

Bonus video:

01:32

VOLIM VEDRINU I HRABROST VEDRANE RUDAN! Bakarec: Hrvatska nije pravedno društvo, a ona nije ANTIHRVATICA

(Espreso/ Naj Žena/ Rudan.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.