ZASTRAŠUJUĆI OBLAK UHVAĆEN IZNAD PULE: Meštani ostali u STRAHU, kao u FILMOVIMA STRAVE (FOTO,VIDEO)
Oblak iznad Istre, Foto: Printscreen/youtube/Glas Istre Novine

nevreme okovalo region

ZASTRAŠUJUĆI OBLAK UHVAĆEN IZNAD PULE: Meštani ostali u STRAHU, kao u FILMOVIMA STRAVE (FOTO,VIDEO)

Pljuskovi i nevreme se sručilo na Beograd u toku dana, dok je pojedinim naseljima odjeknulo grmljavinsko upozorenje

Objavljeno:

Nevreme koje je juče iz Slovenije prešlo u Hrvatsku, proširilo se danas i prema Istri gde je na snazi žuti meteo-alarm zbog jake bure i snažnog grada koji je potukao Vodnjane, Savičentu i mesto Draguć.

Crni oblak koji se danas nadvio nad Pulom prošao je brzo, kako javljaju mediji, i nije ostavio velike posledice. Međutim, građani su se uplašili prizora iznad njihovih domova, s obzirom da ja je prethonog dana snažna oluja pogodila Hrvatsku.

Vozači morali da stanu

Grad koji je "tukao" kod Vodnjana i Savičente primorao je vozače, koji su zatekli na putu u toku nevremena, da zaustave svoja vozila. Društvenim mrežama kruže snimci koji pokazuju koliko je jako udarao led.

Zagreb u riziku

Reka Sava koja se juče izlila iz korita kod Zagreba, preti da napravio najgori scenario koji je procenjen 2019. godine od strane stručnjaka. Katastrofu trenutno zaustavljaju dobro namešteni nasipi širom zemlje.

U Sloveniji vire samo krovovi iz nabujale vode

Novo nevreme zahvatilo je danas Sloveniju, krenuvši od Zgornjosavinjske i Mežiške kotlini, dok je popustio i nasip na reci Muri kod Donje Bistrice. Oluja se potom podigla do severa zemlje gde je ostavila stravične posledice.

Naime, bujica je sravnila domaćinstva sa zemljom, dok se na snimcima iz ovih područja vide samo krovovi i prozori koji vire iznad vode.

Promenljivo vreme u Srbiji

Nevreme je nakon komšija protutnjalo kroz Srbiju, pri čemu je došlo do poplavljenih gradova u centralnom i zapadnom delu zemlje.

Pljuskovi i nevreme se sručilo na Beograd u toku dana, dok je pojedinim naseljima odjeknulo grmljavinsko upozorenje, preneo je Blic.

Bonus video:

00:06

Obrenovac nevreme

(Espreso / Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.