KRENULA DO TOALETA U HRVATSKOM PARKU, A ONDA JE KRENULO DA IZLAZI IZ NJE: Nataša tvrdi da NIJE ZNALA, desio se OBRT
Žena na nosilima u Hrvatskoj, Foto: FACEBOOK/HGSS - HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

nerealno

KRENULA DO TOALETA U HRVATSKOM PARKU, A ONDA JE KRENULO DA IZLAZI IZ NJE: Nataša tvrdi da NIJE ZNALA, desio se OBRT

Bilo bi to idilično letovanje, ali sve se zakomplikovalo jer je Nataša bila u poodmakloj trudnoći za koju niko nije znao, barem tako tvrde njeni najbliži

Objavljeno:

Žena koja se porodila u objektu Lugarnica u Nacionalnom parku Paklenica, a navodno nije znala da je trudna zove se Nataša, ima 22 godine i nedavno je raskinula s dečkom. S novim je došla u Hrvatsku na letovanje kod očevog prijatelja u mesto Karin nedaleko Zadra, piše 24 hr.

Bilo bi to idilično letovanje, ali sve se zakomplikovalo jer je Nataša bila u poodmakloj trudnoći za koju niko nije znao, barem tako tvrde njeni najbliži.

"Mi smo išli na planinu svi zajedno jer porodica obožava Winnetoua. Nataša je bila dobro, a onda je otišla u wc jer joj je pozlilo. Na kraju su je porodile moja supruga i njena majka. Pomoć je došla kasnije jer se radi o terenu koji nije pristupačan", kazao je Boris domaćin porodice iz Luksemburga.

Gosti su došli pre nekoliko dana u Hrvatsku. Bilo ih je četvoro, ali sad se vraćaju s petim članom.

Beba je dobro, teška je 3300 grama, kažu iz zadarske bolnice čije osoblje ipak navodi da nije tačno da novopečena majka nije znala da je trudna.

Zašto je krila to samo ona zna, a možda je razlog i to što ona nije došla u Karin s ocem deteta već s novim partnerom koji je i sam u šoku zbog događaja s letovanja.

"Mi nismo znali ništa. Za nas je to emotivni šok, ma za sve. Morali smo objasniti i službenicima koji su zaduženi za papire, bili smo kao na ispitivanju, iako razumem kad je nešto službeno, nema mesta emocijama. Mogu samo reći da je devojčica zdrava, ima i ime, ali nije hrvatsko, a ja sad pomažem porodici da se snađe. Tek treba srediti papire, treba uzeti osnovne stvari za novorođenče, nije to baš sve jednostavno, a ja sam na usluzi, pratim ih svuda i pomažem", kaže Boris, dok je novopečena majka odbila da da izjavu.

Porodilja se nije nadala novinarima, ipak vest je odjeknula sve do Luksemburga.

"Njen otac i ja smo prijatelji. Oni su uvek letovali u Španiji, ali sam im predložio pošto sam sada u penziji da dođu kod mene. Bio je to plan za malo drugačiji odmor, nismo se mi ovom nadali, ali, mi se sad svi moramo snaći. A sad znala, ne znala, šta mogu reći, nekad čovek u glavi negira stvarno stanje, ali mi sad nemamo vremena da se bavimo time. Beba je još u bolnici, izlazi uskoro, a tek onda treba videti šta je bilo. Najvažnije je da je dobro, zdrava je i živa", zaključio je Boris.

Majka je bez reči, baka takođe, iako su dospele u medije zbog slučaja koji nije zabeležen decenijama. Ne pričaju strane jezike, ali su rukama itekako dobro davale znakove da ne žele reći ama baš ništa. Interes javnosti je velik, kako i ne bi kad se ovakav slučaj ne pamti više od pedeset godina, a na kraju nije reč ni o iznenađenju kako tvrdi mlada majka. Naime, njena devojčica je na svet došla u terminu, i nije reč o prevremenom porođaju.

"Mi smo bili zatečeni izjavom da nije znala za trudnoću. Posle nam je ipak rekla da je znala, a ima i dosta slika na društvenim mrežama na kojima se vidi kako se oblači da bi sakrila ipak vidljive znakove trudnoće. Nismo tu da dajemo ocene, dete je dobro, majka je u dobroj formi. Državljanka je EU, dakle nisu ni sporni troškovi bolnice, na kraju za porođaj je to i manja stavka, ali zašto po Velebitu ići po takvim uslovima nismo mi koji treba da postavljamo takva pitanja. Bebica je dobro, analize su sve odrađene, ipak će ostati kod nas dan dva, i to nije ništa strašno, a onda neka protokol radi svoje, mi smo sa zdravstvene strane učinili sve, i tu za nas priča završava", rekli su ginekolozi koji su videli i majku i bebu.

Paklenička beba rođena je u subotu i to na mestu koji je sat ipo dobrog hoda od samog ulaska u Nacionalni Park na delu koji se zove Lugarnica. Porođaj je majku zatekao u wc-u, a pomogle su joj majka i porodična prijateljica. Srećom, na dežurstvu u kanjonu su bile dve doktorke i to ginekološkinja i anesteziološkinja i one su prve došle do bebe. Majka je izgubila puno krvi i bez pomoći spasilaca sigurno se ne bi mogla spustiti do podnožja planine odakle je transportovana u zadarsku bolnicu iz koje je na sopstveni zahtev izašla, ali postoji i dobar razlog za to. Naime, beba mora imati papire jer je strana državljanka i to se mora izdejstvovati u najkraćem mogućem roku.

Podsetimo, hrvatska Gorska služba spasavanja u subotu je pomogla strankinji da se porodi u objektu Lugarnica u Nacionalnom parku Paklenica.

"Porođaj je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u toaletu u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekološkinja koja je i meni olakšala pomoć", ispričala je anesteziologinja Adela Ušanović, koja je učestvovala u intervenciji za RTL.

Ginekološkinja Dora Perinčić navodi da iako je učestvovala u porođajima trudnica koje nisu bile svesne da su trudne, nikad do sad nije u ovakvim uslovima.

Majka je nakon porođaja bila u emotivnom šoku, ali i ona i partner su bili zatečeni.

Bonus video:

00:03

MARKO I LUNINA SESTRA ČEKAJU LUNIN POROĐAJ! Đoganijeva sa zetom u stanu, mašu sa prozora i ne skidaju osmeh s lica

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.