PROFESOR PEDOFIL IZ HRVATSKE SLEDIO CELU ZEMLJU: Pušten iz zatvora, pa uradio nešto ODVRATNO i nedopustivo
Muškarac na vratima sobe/Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠTA JE OVO?!

PROFESOR PEDOFIL IZ HRVATSKE SLEDIO CELU ZEMLJU: Pušten iz zatvora, pa uradio nešto ODVRATNO i nedopustivo

Županijsko državno tužilaštvo protiv njega je podiglo optužnicu

Objavljeno:

Penzionisani profesor jednog muzičkog instrumenta u školi u Hrvatskoj nepravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnih dela povezanih s pedofilijom, javlja 24sata.hr.

Konkretno, radi se o teškom krivičnom delu polnog zlostavljanja i iskorištavanja deteta, odnosno polnoj zloupotrebi deteta mlađeg od 15 godina.

"Obaveštavamo Vas da je ovaj sud nakon provedenog postupka doneo nepravosnažnu presudu kojom je optuženi proglašen krivim zbog krivičnih dela iz čl. 166. st. 2 u vezi čl. 158. st. 5 i 1. i čl. 158. st. 6 u vezi st. 2 Krivičnog zakona, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina", saopštili su iz Županijskog suda sa severa Hrvatske.

S obzirom na to da se muškarac u trenutku izricanja presude nalazio u istražnom zatvoru i da mu je izrečena kazna zatvora duža od pet godina, po Zakonu o krivičnom postupku automatski mu je produžen istražni zatvor. Iz suda napominju da je reč o nepravosnažnoj presudi na koju stranke imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje Visoki krivični sud.

Isti muškarac je 2022. završio u pritvoru zbog sumnji da je polno zlostavljao svoje učenice. Županijsko državno tužilaštvo protiv njega je podiglo optužnicu. Sud ju je prihvatio te je započelo suđenje koje je, zbog činjenice da su u slučaj uključeni maloletnici, bilo zatvoreno za javnost.

Lokalni portal klikni.hr piše i kako bivša žrtva tvrdi da ga je još 2010. raskrinkala, te da je on na sudu uslovno osuđen na uslovnu šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja učenica. Uprkos tome, vraćen je na posao u školu gde je ponovio gnusno krivično delo.

Bonus video

01:19

ŽRTVA NIKAD NIJE KRIVA! Psihoterapeut Aleksandra Đurić o zlostavljenima: U patrijarhalnim sredinama žrve se omalovažavaju!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.