BEZOBRAZAN POTEZ BAHATOG VOZAČA: NIJE HTEO da pusti staricu sa INVALIDITETOM u autobus, "ŠTO SE VOTI KAD NE HODA"!
Prevoz, ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

nekultura

BEZOBRAZAN POTEZ BAHATOG VOZAČA: NIJE HTEO da pusti staricu sa INVALIDITETOM u autobus, "ŠTO SE VOTI KAD NE HODA"!

Jedna gospođa starije dobi, teški invalid koja hoda uz pomagalicu htela je da uđe u autobus

Objavljeno:

Dok na društvenim mrežama svaki dan svedočimo o humanosti i plemenitosti ljudi koji pomažu siromašnima, nemoćnima, bolesnima i invalidima, nažalost to ne vredi za pojedine vozače javnog prevoza u Zagrebu, piše Večernji.

Hrvatski list piše da je u petak oko 10.30 došlo do jedne nemile scene na glavnoj autobuskoj stanici Zagreb.

Jedna gospođa starije dobi, teški invalid koja hoda uz pomagala upitala je novinara Večernjeg gde stoji autobus 268 za Veliku Goricu, što joj je pokazao rukom. Rekla je kako joj je jako loše i da jedva stoji i teško hoda i da će joj tih 150 metara do službene stanice biti veliki problem. On kaže da je ugledao autobus koji je stajao dva metra od nje i koji je trebao da ide za Veliku Goricu.

S obzirom na to da nije bilo vozača u autobusu, dodaje da je otišao prema prostoriji za prodaju karata ispred koje se skupilo nekoliko vozača i upitao ih da li neko od njih vozi taj autobus i može li da pusti gospođu da uđe. Rekli su kako nijedan od njih ne vozi tu liniju. Međutim, jedan vozač koji ga je oštro pogledao, kao iz puške je rekao: "Hoće li vozač pustiti gospodu da uđe zavisi od njegovog raspoloženja i kakav mu je dan".

Upitao ga je da li je stvarno odgovor ili se šali.

Zagreb
Zagrebfoto: Profimedia

"Gospodine, ja se ne šalim, rekao sam vam sve zavisi od vozača i kakva je njegova volje te kakav mi je dan! Hoće li je pustiti ili ne, to je njegova stvar!", odgovorio je vozač.

U međuvremenu je vozač autobusa linije 268 za Veliku Goricu ušao u autobus i novinar je odmah išao da ga zamoli može li da pusti gospođu invalida u autobus. Vozač je odgovorio kako gospođa ne može tu da uđe u autobus već mora da ide na stanicu i uči kao i svi ostali ljudi. Novinar kaže da je pokušao da mu objasni kako je ovo vanredna situacija jer je gospođa invalid i hoda uz pomagala i nije joj dobro zbog vrućine.

Uprkos tome, a i što je i sam mogao da vidi, kako žena jedva stoji i ne može da hoda te joj nije dobro, vozač nije popustio te je rekao kako njega nije briga što ona izlazi napolje, a ne može da hoda i da je neće pusti unutra.

"Ako ne može da hoda, što se ide luftirati napolje? Neka ostane kod kuće", odgovorio mu je vozač.

Novinar Večernjeg je nakon toga izvadio mobilni, slikao autobus i gospođu, a vozač je besno izašao napolje i pitao ga zašto slika.

Kada mu je odgovorio da je novinar, komentarisao je kako se vidi da je baš dobar novinar.

Večernji se na kraju pita gde je nestala humanost, empatija i osećaj za starije i nemoćne ljude pojedinih vozača javnog prevoza koji se najčešće susreću s takvim slučajevima?

Sama činjenica da je dan pre na području Velike Gorice, jednu stariju ženu oduševila činjenica da je jedan mladi vozač, kada ju je video, zaustavio svoj lični automobil i upalio sva četiri svetla, i gospođi pomogao da pređe ulicu.

Dodaju da su pitanja o ponašanju vozača uputili upravi ZET-a i odeljenju za javnost od kojih do zaključenja ovog teksta nisu dobili nikakav odgovor.

Bonus video:

00:53

Pežo sve vreme seče mercedes kod arene, a onda vozač izleće sa pajserom

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.