UPALJEN NARANDŽASTI METEO ALARM KOD KOMŠIJA, OČEKUJE SE JAKO NEVREME: Poznato i kada će se SITUACIJA SMIRITI
Grmljavina/Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

vremenske nepogode

UPALJEN NARANDŽASTI METEO ALARM KOD KOMŠIJA, OČEKUJE SE JAKO NEVREME: Poznato i kada će se SITUACIJA SMIRITI

Narandžasti meteoalarm (opasno vreme) aktiviran je za dve regije: Kvarner i Velebitski kanal zbog jakog vetra

Objavljeno: 13:49h

Meteorolozi DHMZ-a za danas prognoziraju promenljivo oblično sa mestimičnom kišom, uglavnom na istoku i Jadranu, a za danas pljuskove sa grmljavinom, a i dalje postoji mogućnost lokalne grmljavine tokom jutra. Posle podne duži sunčani periodi, prvenstveno u zapadnim predelima. Duvaće umeren, prolazan i jak severni i severozapadni vetar, na planinama severoistočni, posle podne u slabljenju.

Na Jadranu umeren vetar, uglavnom ispod Velebita. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 23, na Jadranu od 26 do 31 °C.

Narandžasti meteoalarm (opasno vreme) aktiviran je za dve regije: Kvarner i Velebitski kanal zbog jakog vetra. U ostatku zemlje aktivirano je žuto vremensko upozorenje (potencijalno opasno vreme) zbog grmljavine i kiše.

U većem delu zemlje za danas popodne oko 18 časova predviđa smirivanje situacije, a za sutra vedro vreme.

Za sutra poručuju da će na Jadranu zavladati vedrina. U unutrašnjosti ujutru mestimično magla, a tokom dana razvoj oblačnosti i pretežno suvo. Vetar u unutrašnjosti uglavnom slab, istočni i umeren severozapadni. Na moru će biti umerena bura i bura severozapadnog smera, koja će posle podne okrenuti severni na južni i južni vetar.

Najniža jutarnja temperatura vazduha od 7 do 12, uz obalu i na ostrvima od 17 do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29 stepena, na planinama malo niža.

Bonus video:

00:19

Superćelijska oluja u Beogradu 5

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.