NOVO UPOZORENJE DHMZ NA NEVREME U HRVATSKOJ, UDARIĆE I JADRAN: Ovi delovi zemlje su na "UDARU", preti OPASNOST
Superćelijska oluja, Foto: Zorana Jevtić

velika opasnost

NOVO UPOZORENJE DHMZ NA NEVREME U HRVATSKOJ, UDARIĆE I JADRAN: Ovi delovi zemlje su na "UDARU", preti OPASNOST

U splitskoj i dubrovačkoj regiji prisutna je velika opasnost od toplotnih talasa, a opasno će vreme biti na zapadu i Jadranu

Objavljeno:

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske najavljuje da će vreme u utorak biti promenljivo i vrlo nestabilno i da će u većem delu zemlje biti pljuskova i grmljavine. Na zapadu zemlje biće i olujnog nevremena. Najviše će sunčanih razdoblja biti u Dalmaciji.

Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar, na moru i jugo, koji će naglo okretati na severni i severozapadni, prvo na severnom Jadranu i zapadu unutrašnjosti. Uz nestabilnosti biće prolazno i olujnog vetra.

Najviša dnevna temperatura od 27 do 32, u Dalmaciji i do 35 °C.

"U utorak možemo da očekujemo još jedan vrlo olujan dan. Trebalo bi pratiti prognozu i upozorenja i biti neprestano na oprezu s obzirom na to da će se gotovo celi dan pojavljivati nevremena u različitim delovima Hrvatske, a ponegde će biti i izraženija. Biće i jakog vetra i lokalno grada i svih drugih elemenata koji mogu doći s takvim nevremenom", rekla je u ponedeljak u večernjim satima direktorka Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu ekonomije i održivog razvoja Dunja Mazoco Drvar, prenosi Jutarnji.

U splitskoj i dubrovačkoj regiji prisutna je velika opasnost od toplotnih talasa dok je u kninskoj regiji opasnost umerena.

Vreme će u utorak biti opasno u zagrebačkoj, osječkoj, karlovačkoj, gospićkoj, riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji.

Građani se pozivaju da budu spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i da se zaštite od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju.

Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i riječka regija suočiće se grmljavinskim nevremenom.

Splitska, dubrovačka, riječka, kninska i gospićka regija suočiće se s veoma visokim temperaturama. Vetar će duvati duž Jadrana, od Istre do samog juga zemlje.

Bonus video:

00:41

Superćelijska oluja u Beogradu 2

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.