POŽAR KOD ŠIBENIKA SE NE SMIRUJE, MEŠTANI SA KOFAMA GASE VATRU: Povređena jedna osoba i vatrogasac! (VIDEO)
Foto: Printscreen/HRT

sve gori

POŽAR KOD ŠIBENIKA SE NE SMIRUJE, MEŠTANI SA KOFAMA GASE VATRU: Povređena jedna osoba i vatrogasac! (VIDEO)

Prema pisanju tamošnjih medija, cela Grebaštica gori, sve je puno dima i pepela i na svakom kilometru su grupe vatrogasaca.

Objavljeno:

Jedna osoba i jedan vatrogasac povređeni su u velikom požaru koji se ovog popodneva rasplamsao u mesu Gornji Banovci u Šibensko-kninskoj županiji. Prema pisanju tamošnjih medija, vatrena stihija i dalje nije pod kontrolom, a jak vetar otežava posao velikom broju vatrogasaca koji se nalaze na licu mesta.

- U požaru su povređeni vatrogasac i jedna osoba. Vatrogasac je osetio miris dima, sada je dobro. Građanin je svojom krivicom došao u zonu gašenja, apelujemo na građane da se udalje od zone gašenja kako bi gledali i snimali požar - potvrdio je Hrvatski vatrogasni savez.

U požar kod Šibenika povređen vatrogasac i jedna osoba

Ministar unutrašnjih poslova, Davor Božinović, obići će u danas opožarena područja kod Grebaštice kod Šibenika, u kojima, prema poslednjim podacima, u gašenju učestvuje 155 vatrogasaca sa 57 vozila, uz podršku četiri protivpožarna aviona tipa kanader i dva "Ertraktora".

Prema pisanju tamošnjih medija, cela Grebaštica gori, sve je puno dima i pepela i na svakom kilometru su grupe vatrogasaca. Gusto su raspoređene i policijske patrole, zajedno sa vozilima duž Jadranske magistrale, od cestovne blokade u Žaboriću do Grebaštice.

Meštani sa zavojima preko lica i kantama vode učestvuju u gašenju požara

Požar se proteže duž brda Jelinjak, koje se nalazi južno od Grebaštice, skrenuo je na "primoštensku stranu". Ima hrabrih meštana sa zavojima preko lica i kantama vode u rukama, ali osim ovih ljudi i službenika, nigde u Grebaštici nema žive duše obavijene gustim, tamnim dimom.

Izgorelo je nažalost, nekoliko kuća i barem pet automobila i jedan građevinska mašina, nezvanično saznaje Indeks.

Apeluje se građanima da ne otežavaju vatrogascima gašenje požara

- Apelujemo na građane da ne otežavaju vatrogascima gašenje požara i da se ne dovode u opasnost kako bi iz neposredne blizine posmatrali požar ili ga fotografisali i snimili. Takođe, strogo je zabranjena upotreba dronova u zoni delovanja protivpožarnih aviona, jer to direktno ugrožava bezbednost vazdušnih i kopnenih snaga - navodi se u saopštenju Hrvatskog vatrogasnog saveza.

Da podsetimo, Požar je izbio u mestu Gornji Banovci u Šibensko-kninskoj županiji koji gase pet aviona, vatra se ubrzano širi zbog jakog vetra, a u neposrednoj opasnosti su objekti.

Meštani i turisti beže iz stambenih objekata

Požar je zahvatio je stambene objekte u šibenskom naselju Grebaštica iz kojeg beže meštani i turisti, a vatrenu stihiju gasi sedam aviona i skoro 80 vatrogasaca.

Požar je izbio oko 11.00 časova na otvorenom prostoru. Na terenu je 79 vatrogasaca sa 28 vozila, a hrvatsko Ministarstvo odbrane poslalo je u Grebašticu svih pet kanadera koji su im na raspolaganju, dok su angažovana i dva ertraktora.

(Espreso / Jutarnji / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.