POZNATE SARDINE NESTAJU SA RAFOVA, POVLAČE SE SA TRŽIŠTA: Posebno su OPASNE ZA OVU GRUPU LJUDI, nije NAIVNO UOPŠTE
Sardine, Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

NEMOJTE DA SE ZEZATE

POZNATE SARDINE NESTAJU SA RAFOVA, POVLAČE SE SA TRŽIŠTA: Posebno su OPASNE ZA OVU GRUPU LJUDI, nije NAIVNO UOPŠTE

Proizvod se prodaje u vakumiranim pakovanjima od 200 grama

Objavljeno:

Slane sardine marke Stella povlače se sa hrvatskog tržišta zbog moguće prisutnosti histamina iznad zakonski dozvoljenih granica, upozorili su iz evropskog sistema za brzo uzbunjivanje.

Proizvod se prodaje u vakumiranim pakovanjima od 200 grama. Proizvođač je italijanska kompanija Stela iz Milana. Usoljenu sardinu ne bi trebalo konzumirati i trebalo bi vratiti je na prodajno mesto, savetuje se kupcima.

Iz evropskog sistema tumače kako je rizik ozbiljan, a povišene vrednosti histamina otkrivene su službenim kontrolama na tržištu, i to na prodajnim mjestima u Italiji. Sardine su se prodavale u Italiji i Hrvatskoj, a zemlja prijave je Italija.

Žena u prodavnici
Žena u prodavnici foto: Beta/Dragan Gojić

Histamin je posebno problematičan za osobe koje su alergične na njega. Povišeni nivoi histamina u ribi obično upućuju na nedovoljnu svežinu proizvoda, loše hlađenje i slabije higijenske uslove.

Simptomi trovanja histaminom su smetnje u probavi, mučnina, glavobolja, visoka temperatura, gubitak daha i kožni osip i svrab, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bonus video:

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

(Espreso/ Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.