SA HRVATIMA NEMA ŠALE! Ukoliko idete u Makarsku na letovanje NIKAKO ne radite OVE stvari, kazna je PAPRENA
Letovanje u Hrvatskoj, Foto: Damir Dervišagić, Beta Dragan Gojić

komšije odlučile

SA HRVATIMA NEMA ŠALE! Ukoliko idete u Makarsku na letovanje NIKAKO ne radite OVE stvari, kazna je PAPRENA

Hrvati pooštrili kazne

Objavljeno:

Za razliku od Splita, Makarska ovog leta, izuzev raskalašnih gostiju iz Australije koji dolaze brodovima na rivu, nema nekih većih problema s redom i mirom, to je možda zbog novčanih kazni, koje su paprene.

Ukoliko na Pag dođete na plažu sa psom platićete kaznu od 150 evra, a u Splitu se spavanje u parku kažnjava sa 300 evra, kao i konzumiranje alkohola, hrane i pića na javnim površinama i obavljanje nužde, a 150 evra je kazna za povraćanje na javnom mestu.

Naime, ako u Makarskoj na javnoj površini konzumirate alkoholna pića, što se uglavnom odnosi na ekipe sa zidića ispred prodavnica, a leti na one koje se opijaju po plaži, platićete kaznu od 40 do 132 evra, a ista kazna čeka sve one koji gradom šetaju u kupaćim kostima.

Hrvatska
Hrvatskafoto: Profimedia

Međutim, kako Slobodna Dalmacija saznaje, komunalni redari su u više navrata ispisivali kazne ekipama sa zidića, ali naplate su u većini slučajeva pale u vodu jer nisu imali novca da plate. Kazne za šetnju gradom u kupaćem kostimu, takođe nisu naplaćene, kao ni za vlasnike pasa koji svoje ljubimce dovode na gradsku plažu ili onu koja nije namenjena ljubimcima.

U Makarskoj se psi mogu kupati na plaži na Ramovi, a ako ih redari uoče na nekoj drugoj plaži, odmah opomenu vlasnika.

Na plažama redari u letnom periodu kažnjavaju prodavce kukuruza i krofni koji takođe plaćaju kazne od 40 do 132 evra s time da im se oduzimaju i krofne i kukuruzi, koji se potom bacaju, jer ne smeju da se doniraju. U Makarskoj se naplaćuju i kazne za narušavanje javnog reda i mira, to se posebno odnosi na buku s gradilišta od 14 do 17 sati i od 20 do devet ujutru, i tu su kazne od 40 do 132 evra, a sankcije snose i iznajmljivači ležaljki koje nisu složene prema Pravilniku.

Bonus video:

03:50

STRANCI U SRBIJI DIVLJAJU U SAOBRAĆAJU?! Advokat otkrio da li za strane državljane važe iste kazne kao za naše

(Espreso/ Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.