VOZAČ MERCEDESA IZ PAKLA KOJI JE POKOSIO PEŠAKE DANAS PRED SUDIJOM: Jedan faktor doveo do KATASTROFE? (VIDEO)
Buzin, Foto: Printscreen/Twitter/@Pluton45873221

NESREĆA U BUZINU

VOZAČ MERCEDESA IZ PAKLA KOJI JE POKOSIO PEŠAKE DANAS PRED SUDIJOM: Jedan faktor doveo do KATASTROFE? (VIDEO)

Zagrebačka policija je ranije u subotu izvestila da je 23-godišnjak osumnjičen za izazivanje nesreće u Buzinu uhapšen

Objavljeno: 12:05h

J.E., osumnjičeni za nalet na pešake u petak uveče na parkingu tržnog centra Supernova u Buzinu, trebalo bi da izađe pred istražnog sudiju zagrebačkog Opštinskog kaznenog suda koji će odlučivati o eventualnom istražnom zatvoru.

Podsetimo, 23-godišnji vozač J.E. je u petak u 21:50 na parkingu tržnog centra Supernova u Buzinu naleteo na pešake neprilagođenom brzinom.

Tužilaštvo je saopštilo da je prema dosad pronađenim tragovima i ustanovljenim činjenicama utvrđeno da 23-godišnjak nije prilagodio brzinu osobinama puta i gustini saobraćaja, već je naglo ubrzao, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, pa je došlo do proklizavanja.

Izgubivši kontrolu nad vozilom, u zanošenju preko suprotne trake naleteo je na troje hrvatskih državljana od 35, 21 i 32 godine koji su stajali na prelazu i usled naleta pali na trotoar.

Potom je prednjim delom vozila udario bočnu stranu zaustavljenog automobila u kojem je bilo dvoje 22-godišnjaka, a njihov automobil je od udara odbačen na vozilo na parkiralištu. Jedna osoba je zadobila teške i po život opasne povrede, dok su dve teško i još dve lakše povređene.

Tužilaštvo dodaje da je odmah naložilo sprovođenje toksikološkog veštačenja te su preduzete i druge dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće.

Zagrebačka policija je ranije u subotu izvestila da je 23-godišnjak osumnjičen za izazivanje nesreće u Buzinu uhapšen, a preliminarnim testiranjem nije utvrđeno da je bio pod uticajem alkohola, niti opojnih supstanci.

On je, kako prenose, hrvatski mediji, i ranije imao prekršaje u saobraćaju.

Lekari koji su se borili za život jednog od teško ozlijeđenih na parkiralištu u Buzinu poručili su da su sada svi stabilno, javio je HTV. Iako su ga lekari stabilizovali, mladić je i dalje kritično, životno je ugrožen. Nalazi se u indukovanoj komi.

- Postoji faza istrage koja će kroz veštačenje utvrditi što se zaista dogodilo, kazao je advokat Jana Erliha (23) ispred Tužilaštva u Novom Zagrebu pa otkrio što dalje sledi. Tužilaštvo će odlučitiri hoće li biti istražnog zatvora ili ne, a to će biti u poslepodnevnim satima. Po mom iskustvu, mislim da će predložiti istražni zatvor - objasnio je.

Odgovorio je na pitanje što je bio uzrok nesreće.

- Da li se to dogodilo kao danak neiskustvu, teško je reći. Znam da se oseća loše, nije video snimke i sigurno proživljava s tim ljudima to što se dogodilo - poručio je advokat mladića, piše 24sata.hr

Bonus video:

00:15

3 KAMIONA GORELA KOD PETROVE CRKVE: Eksplozija na parkingu auto-prevoznika

(Espreso / Index.hr / 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.