KOMŠIJE SE I DALJE BORE SA POPLAVAMA: Vodostaj Korane na rekordnom nivou, EVO GDE JE SVE KRITIČNO
Poplave u Hrvatskoj, Foto: Printscreen/facebook/Javna vatrogasna postrojba Grada Požege

VREMENSKE NEPOGODE

KOMŠIJE SE I DALJE BORE SA POPLAVAMA: Vodostaj Korane na rekordnom nivou, EVO GDE JE SVE KRITIČNO

Nabujale kišnice i podzemne vode poplavile su porodične kuće i bašte, podrume stambenih objekata, gospodarske objekte, gradske i županijske puteve, poljoprivredne površine i nanele ogromnu štetu

Objavljeno:

Zbog obilnih padavina poslednjih dana u pojedinim delovima zemlje vode se žestoke borbe sa poplavama. Teška situacija je i u Petrinji koja očekuje talas vode. U Sisku je voda probila nasip koji je oštećen u zemljotresu.

Karlovcem je prošao veliki talas vode, a vodostaj Korane bio je na rekordnom nivou od 852 centimetra. Rast Une u Hrvatskoj Kostajnici zaustavljen je nakon što je u srijedu poplavljen centar grada.

Reka Zrmanja u Obrovcu se povlači nakon što je vodostaj u ponedeljak ujutru dostigao istorijska 302 centimetra, što je čak 39 cm iznad najvišeg vodostaja Zrmanje ikada izmerenog u tom gradu.

Grad Ivanec: Velika klizišta ugrožavaju kuće

Poplava, Poplave, Hrvatska, Poplave u Hrvatskoj
foto: Printscreen/Twitter/@segvic_vesela

Ogromne količine kiše koje su u utorak, 16. maja po drugi put za nedelju dana zadesile Ivanec, izazvale su neviđenu nepogodu i poplave na celom upravnom području grada, od Jerovca, Bedenca, Kaniže i naselja Ivanec. samog, do Salinovca, Stažnjevca, Margečana, Seljanca, Pece, Lukavca... Nabujale kišnice i podzemne vode poplavile su porodične kuće i bašte, podrume stambenih objekata, gospodarske objekte, gradske i županijske puteve, poljoprivredne površine i nanele ogromnu štetu.

Kupa probila kanalizaciju u Petrinji

U Petrinji rijeka Kupa probila je kanalizaciju u Ulici Antuna Mihanovića. Vojska je poslata da obezbedi mesto gde je izbila voda.

Dok u Otočcu, Gračacu i Hrvatskoj Kostajnici opadaju vodostaji rijeka koje su prethodnih dana izazvale poplave, očekuje se porast vodostaja u Petrinji, istakao je na sjednici Vlade predsjednik Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

U Karlovcu je vanredno stanje samo za Koranu, ne i za Kupu. Kuće su i dalje poplavljene

Vodostaji reke Korane i Kupe u Karlovcima su u opadanju, javila je danas Uprava civilne zaštite, navodeći da je situacija na terenu pod kontrolom i da je vanredno stanje i dalje.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.