ISPOVEST MOMKA KOJI VEĆ TRI GODINE ŽIVI U KANADI: Nema smisla živeti tamo gde ništa ne možeš postići!
Foto: Facebook/Vedran in Canada

malo hrabrosti

ISPOVEST MOMKA KOJI VEĆ TRI GODINE ŽIVI U KANADI: Nema smisla živeti tamo gde ništa ne možeš postići!

U nekoliko navrata je 'slavio' odlazak pa se opet vraćao na neki od poslova koje je radio. Jednog dana stigla je potvrda da zaista odlazi
Objavljeno: 13:26h

Vedran Čabrijan (25) završio je srednju školi u svojoj rodnoj Rijeci s odličnim ocenama, pre čega su ga uveravali kako će posao pronaći i pre mature, posebno zbog uspeha na takmičenjima, ali do toga u njegovom slučaju nikad nije došlo, piše CroExpress.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nakon nekog vremena odustao sam od struke i počeo da radim sve što sam mogao, od cepanja drva, košenja trave, instalacije prozora, knaufa... Često se događalo da zaslužen novac nisam dobio i tu je moja volja polako počela da opada. To nije ono što sam želeo u životu - priseća se Vedran koji je ubrzo počeo da razmišlja o odlasku u inostranstvo.

Bosanac napljuvao Balkance u Nemačkoj: Zašto kukaš? Ovde svaka budala koja hoće da radi, može da uspe! (FOTO) (VIDEO)

U nekoliko navrata je 'slavio' odlazak pa se opet vraćao na neki od poslova koje je radio. Jednog dana stigla je potvrda da zaista odlazi.

- Sve se sredilo u par dana i u aprilu 2014. sam bio u avionu za Kanadu - kaže.

Posao je dobio u glavnom gradu pokrajine Alberta, Edmontonu, smeštenom u središnjoj Kanadi.

- U Edmontonu sam radio knauf i sve vezano uz taj posao, a i ostale stvari, kao što su montaža prozora, montaža skele itd. U vreme mog dolaska potražnja za radnicima je bila ogromna. Gradilo se na svakom koraku - priseća se Vedran koji je, kako kaže, nakon dosta muke dobio potvrdu da može ostati u Kanadi.

Nakon toga preselio se u Vankuver na zapadnoj obali zemlje, gde je stan tražio dva meseca.

- Sneg i minusi su bili ok dok sam se borio za papire, ali kasnije više nisu bili potrebni. Ja sam dečko s mora tako da sam ovde pored okeana, u podnožju planina, kao u svojoj Rijeci - kaže Vedran koji se uselio u jednosoban stan u kojem trenutno živi sam i plaća kiriju od 1100 dolara, plus struja i internet.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.