OLUJNO VREME NAPRAVILO HAOS KOMŠIJAMA: Potopljen PUTNIČKI BROD na Brionima, strahuju od dalje NESREĆE
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

katastroga

OLUJNO VREME NAPRAVILO HAOS KOMŠIJAMA: Potopljen PUTNIČKI BROD na Brionima, strahuju od dalje NESREĆE

Hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture objavilo je danas saopštenje o materijalnoj šteti.

Objavljeno:

Olujno nevreme koje je sinoć zahvatilo Istru potopilo je putnički brod na Brionima.

Hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture objavilo je danas saopštenje o materijalnoj šteti. Reč je o putničkom brodu "Brijunka" koji je delimično potopljen, teško oštećen i potonuo na vezu, na strvu Veli Brijun.

"Uviđajem na poziciji pomorske nesreće utvrđena je znatna materijalna šteta na putničkom brodu 'Brijunka', dužine 17 metara u vlasništvu Javne ustanove Nacionalni park Brioni, koji je tokom boravka na vezu pretrpio kritična oštećenja pramca i leve strane trupa, usled delovanja jakog vetra i talasa te je zbog poplavljivanja delimično potonuo celom dužinom do nivoa palube, prenosi Index.hr.

Hrvatska
Hrvatskafoto: Profimedia

"U rezervoarima pogonskog goriva putničkog broda "Brijunka" preostalo je oko 1.000 litara plavog dizela, stoga je brod preventivno opasan plutajućim, samo-upijajućim branama. Nakon toga u dogovoru sa komandom Javne vatrogasne jedinice Pula, postavljena je i plivajuća zaštitna brana, dok će se na lokaciji nalaziti skimer, kao i ostala oprema za sprečavanje zagađenja. Na poziciji potonuća nije uočeno zagađenje mora i morske okoline, a plutajući delovi broda i brodske opreme izvađeni su na obalu.

Iz nadležnosti Lučke kapetanije Pula za putnički brod "Brijunka" izrečena je zabrana plovidbe, a vlasniku je izdat nalog za vađenje broda", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

01:15

Hrvatska, Lika, prevrnuo se autobus albanskih registarstih oznaka, poginula jedna osoba

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.