DA LI ZNATE DA IMATE PUSTINJU NA 4 SATA OD BEOGRADA AUTOMOBILOM? Otkrivamo vam i CENE SMEŠTAJA za ovu ATRAKCIJU
Đurđevački pijesci, Foto: Printscreen/Youtube/Avanture Gorana Šafareka

NE PROPUSTITE

DA LI ZNATE DA IMATE PUSTINJU NA 4 SATA OD BEOGRADA AUTOMOBILOM? Otkrivamo vam i CENE SMEŠTAJA za ovu ATRAKCIJU

Ova pustinja privlači mnoge turiste, uglavnom se radi o domaćim turistima

Objavljeno:

Malo je poznato da u Hrvatskoj postoje i pustinje, koje su danas nesvakidašnja turistička atrakcija. Na severu zemlje oko grada Đurđevca postoji jedinstveni prirodni fenomen pod imenom Hrvatska Sahara. U pitanju je pustinja, i to prava, sa dinama koje se prostiru se na površini od oko 50 hektara, piše TU Magazin.

Đurđevački pijesci su jedina preostala pustinja u Hrvatskoj. To je danas zaštićeno botaničko područje sa posebnim prirodnim staništem. Ova pustinja, osim što je atraktivna, posebna je i po tome što je dom velikom broju endemske flore i faune. Turisti ne treba da očekuju pustinju poput prave Sahare i slično, u pitanju je vrlo malo ali prilično lepo mesto za posetu. Do pustinje se iz Beograda stiže automobilom za četiri sata i 30 minuta, a može se u gradu Đurđevcu naći i neki smeštaj kako u jednom danu ne biste proveli više sati u putu nego u uživanju.

Proverili smo cene noćenja u gradu Đurđevcu koji je u blizini pustinje. Cena za jedno noćenje u hostelu za dve osobe jeste 4. 693 dinara i na mapi prikazuje da je poprilično blizu atrakcije. Noćenje u apartmanima koji su u blizini se kreću između 8.000 dinara za dve osobe i 9.500 dinara. Ima samo par apartmana koji su u blizini i koje nudi poznati sajt za izdavanje smeštaja.

Đurđevečki pijesci su 1963. godine proglašeni posebnim geografskim i botaničkim rezervatom. Ova pustinja privlači mnoge turiste, uglavnom se radi o domaćim turistima. Lokalne vlasti su čak i obezbedile tri kamile koje turisti obožavaju. One zajedno sa dinama čine deo jedinstvene i autentične scenografije prave pustinje. Po pustinji turisti mogu da se šetaju, da naprave fotografije, a tu je otvoren i centar za posetioce "Đurđevački pijesci." U centru turisti mogu saznati nešto više o ovom prirodnom fenomenu.

U prilogu pogledaje kako da mirne glave odete na odmor:

11:24

AKO SE NA ODMORU RAZBOLITE U OVOJ ZEMLJI SPREMITE SE DA DATE ORGOMAN NOVAC Ekspert otkriva kako da mirne glave odete na PUTOVANJE

(Espreso/Tu Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.