U HRVATSKOJ AKTIVIRAN METEOALARM: Stanovništvo upozoreno na OPASNU STVAR
Nevreme, ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/@EarthUncutTV

HAOS SLEDI

U HRVATSKOJ AKTIVIRAN METEOALARM: Stanovništvo upozoreno na OPASNU STVAR

Ove subote u većini krajeva u Hrvatskoj vladalo je promjenjivo oblačno vreme, dok se u poslepodnevnim satima i tokom večeri očekuje smanjenje naoblačenja.

Objavljeno: 19:04h

Tokom čitavog vikenda u Hrvatskoj se očekuje jaka, na udare i olujna bura na obali, a vrhunac bi mogao biti tokom nedelje.

Ove subote u većini krajeva u Hrvatskoj vladalo je promjenjivo oblačno vreme, dok se u poslepodnevnim satima i tokom večeri očekuje smanjenje naoblačenja. Tokom celog vikenda očekuje se jaka i olujna bura na obali, a vrhunac bi mogao biti tokom nedelje, prenosi Večernji list.

Oluja
foto: Facebook/Printscreen/Zlatarfest Nova Varoš

- U nedelju se očekuje pretežno sunčano vreme, mestimično sa umerenim naoblačenjem. Duvaće slab vetar u unutrašnjosti, a na Jadranu vetrovito uz umerenu i jaku buru, poslepodne u okretanju na severozapad. Na kopnu ujutru mraz. Najniža temperatura kretaće se od -4 do 1, dok će duž obale i na otocima biti između 4 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 7 do 12, na Jadranu između 13 i 18 stepeni - najavio je DHMZ.

Dok je za većinu obale upaljen žuti alarm zbog pojačane bure sa udarima do 75 kilometara na čas, na području Kvarnera upaljeno je narandžasto upozorenje sa udarima vetra i do 95 kilometara na čas. Ipak, najjači vetar se očekuje na području Velebitskog kanala te će na udare duvati između 65 i čak 130 kilometara na čas, stoga je za taj deo Hrvatske upaljen crveni alarm. U ostatku zemlje očekuje se mirno i stabilno vreme.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.