Najnovija društvena igra: Stepinče, ne ljuti se! (FOTO)

Igrom do vere

Najnovija društvena igra: Stepinče, ne ljuti se! (FOTO)

Savremenoj deci religija se približava na moderan način - ako im učinite nešto prijemčivim i zabavnim ona će to lakše shvatiti i razumeti
Objavljeno: 16.11.2015. 09:37h
Veronauka je lakša za učenje na zabavan način. Koja je mera učenja veronauke u današnim školama?

Na jednom zajedničkom druženju veroučiteljica Tihana Opetuk Živković, učiteljica Elena Tičinović i sveštenik Vladimir Drnetić osmislili su igru koja ima za cilj bolje upozavanje Alojzija Stepinca.

Psiho test: Kratak pogled na ovu sliku reći će vam šta može da vas očekuje u životu! (FOTO)(Foto: Igromdovjere)

Igra je zamišljena kao životni put Alojzija Stepinca koji treba preći bacanjem kocke i odgovaranjem na pitanja, koja se nalaze na 448 kartica. Na tabli za igru nalazi se put koji simboliše životni put kontroverznog katoličkog kardinala i ima 88 polja (ukupan broj njegovih godina i godina nadbiskupstva). Na tom putu se nalazi i 12 delova Stepinčevog života (od krštenja do kraja ovezemaljskog života).

KAŽU DA IH IMA 16: Koliko životinja vidite na slici? (FOTO)(Foto: Igromdovjere)

Igra sadrži i pione čije boje su simbolično odabrane, crna je boja Stepinčeve reverende u kojoj je najčešće bio, plava je Marijanska boja, a crvena, bela, zelena i ljubičasta su liturgijske boje.(Foto: Igromdovjere)

U kutiji sa igrom nalazi se i slagalica sa likom "blaženika" namenjene mlađoj deci, kako bi ga i ona upoznala kroz igru.

Sama igra namenjena je svim uzrastima i mogu je igrati 2-6 igrača.

(Espreso.rs)
 

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media