POTRAGA ZA PET DRŽAVLJANA TURSKE ZA KOJE SE SUMNJA DA SU SE UTOPILI U SAVI: Među nestalim i DVOJE DECE
Rečna policija, Foto: Ana Paunković

u toku

POTRAGA ZA PET DRŽAVLJANA TURSKE ZA KOJE SE SUMNJA DA SU SE UTOPILI U SAVI: Među nestalim i DVOJE DECE

Petoro je nestalih: roditelji, dvoje dece i još jedna odrasla muška osoba

Objavljeno: 17:02h

Za pet turskih državljana se traga, a postoji indicija da su se utopili u reci Savi u mestu Svilaj, nakon što se prevrnuo čamac na kome su se nalazili.

Mešoviti tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), sastavljen od pripadnika Federalnih specijalizovanih jedinica za spasavanje na vodi i pod vodom sa potrebnom opremom, čamcima i bespilotnim letelicama, 28. decembra prošle godine uključio se u potragu za nestalim turskim državljanima za koje postoji indicija da su se osam dana ranije utopili u reci Savi u mestu Svilaj, nakon što se prevrnuo čamac na kome su se nalazili.

Kako je potvrđeno za portal Avaza iz FUCZ, petoro je nestalih - roditelji, dvoje dece i još jedna odrasla muška osoba.

Posle izviđanja terena i prikupljenih informacija, snimanja iz vazduha bespilotnom letelicom šireg područja od mesta nestanka, započelo se sa vizuelnim pregledom iz čamaca i pretragom na širem toku reke Save.

Potraga se odvijala uzvodno od mesta nestanka do Brusnice Male u dužini od 18 kilometara. Pregledana je i desna obala Save, uzvodno od mesta Skela, 14 km u pravcu prema Bosanskom Brodu, tačnije do mesta Brusnica Mala i nizvodno desnom stranom obale od mesta Skela do Novog Grada u dužini od 10 km. U ovu potragu se uključio i tim za spasavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave civilne zaštite RS, pripadnici Službe CZ Slavonski Brod, DIP CZ Osijek, DIP CZ Zagreb, pripadnici HGSS-a (timovi iz Slavonskog Broda i Požege), pripadnici policije, spasilački tim AFAD-a iz Republike Turske.

FUCZ, osim što je uključena u potragu, pripadnicima spasilačkog tima AFAD-a ustupila je na korišćenje resurse potrebne za pretragu. Potragu dodatno otežava postojanje minskih polja celom dužinom uz obalu reke Save u području na kojem se odvija potraga (teritorija Bosne i Hercegovine), velika količina smeća i drveća koje plove rekom, ali i visok vodostaj i smanjena vidljivost usled zamućenosti reke Save.

Avaz navodi da je do sada dvoje dece spaseno i da su oni preko Ambasade Turske upućeni nazad u tu državu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.