Napeto na granici Hrvatske i Slovenije, specijalci čuvaju prelaze!

Zbog bodljikave žice

Napeto na granici Hrvatske i Slovenije, specijalci čuvaju prelaze!

Hrvatska policija upozorila je da je ograda koju je slovenačka policija postavila radi kontrole izbeglica morati da bude uklonjena
Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske uputilo je ambasadi Slovenije "oštar protest zbog bodljikave žice na teritoriji Hrvatske koju Slovenija postavlja" Slovenija je pozvana da u najkraćem roku ogradu ukloni, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Hina. Stigla žica: Slovenija počela dizanje ograde na granici sa Hrvatskom! - Reč je o području za koje i sama slovenačka strana u svojim službenim izvorima navodi kako pripada Republici Hrvatskoj - ističe se u saopštenju.

Hrvatska policija upozorila je da je ograda koju je slovenačka policija postavila radi kontrole izbeglica u neposrednoj blizini graničnog prelaza Harmica na hrvatskoj teritoriji morati da bude uklonjena. Budući da je reč o teritoriji koja je u nadležnosti zagrebačke policijske uprave, na Harmici je kasno posle podne načelnik Goran Buružić slovenačkom kolegi preneo stavove hrvatske strane, prenosi Hina.
Nakon pregovora s granice su povučeni interventni policajci za koje se nagađalo da su tamo dovedeni kako bi uklonili ogradu. Prema medijskim tvrdnjama, situacija je s obe strane granice tokom dana bila vrlo napeta, jer je i na slovenačkoj strani bilo pedesetak interventnih policajaca. (Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.