HRVATI UKINULI DECI DOMAĆE ZADATKE: Rezultati zapanjujući, a evo i koji su!
Foto: Profimedia

rasteretimo decu

HRVATI UKINULI DECI DOMAĆE ZADATKE: Rezultati zapanjujući, a evo i koji su!

Neki nastavnici, zadvoljni rezultatima ovog eksperimenta, istakli su i da ubuduće neće više decu toliko opterćivati domaćim zadacima
Objavljeno: 22:44h

U nekoliko hrvatskih škola izveli su zanimljiv eksperiment - ukinuli su učenicima domaće zadatke!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako je to trajalo svega mesec dana, rezultati su bili zapanjući - đaci su pokazli bolje znanje, ispoljavali su veću kreativnost i radovali se odlasku u školu. Da li bi slično rasterećenje školskim obavezama prijalo i našim đacima i šta oni misle o ovoj ideji, pitali smo učitelje u Srbiji.

Inicijativa za eksperiment "30 dana bez domaćeg zadatka" potekla je sa društvenih mreža, a do sada je 15 učitelja viših i nižih razreda hrvatskih osnovnih škola iznelo svoja zapažanja o promenama do kojih je dovla ova ideja.

foto: Stock

Reakcije su uglavnom pozitivne, piše hrvatski "Jutarnji list": Učenici imaju povećan interes za nastavu i nastavni sadržaj, učiteljice su zabeležile veću aktivnost učenika na času, kao i veću kreativnost i realizaciju ideja te je uočeno da jedan drugome više pomažu. Napomenuli su i kako imaju više vremena za druženje s roditeljima.

Retki su zaključili da je prva promena bila negativna jer "učenici ništa ne uče te su to shvatili kao olakšavajuću okolnost". Sve u svemu, eksperiment je dobio solidnu četvorku, tačnije ocenu 4,2.

Neki nastavnici, zadvoljni rezultatima ovog eksperimenta, istakli su i da ubuduće neće više decu toliko opterćivati domaćim zadacima, kao i to da im uoči vikenda svakako neće zadavati.

Pitali smo njihove srpske kolege šta o tome misle.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.