HDZ ubeđen da će sastaviti buduću vladu! (FOTO)

Izbori u Hrvatskoj

HDZ ubeđen da će sastaviti buduću vladu! (FOTO)

Otvorićemo razgovore sa drugim strankama, nije vreme za razgovore i spekulacije
Objavljeno: 19:26h

Međunarodni sekretar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Miro Kovač izjavio je danas da je ta stranka spremna za razgovore s Mostom o formiranju vlade, ali i sa drugim strankama koje su spremne za reforme. Zvanični rezultati: HDZ pobednik izbora sa 59 osvojenih mandata! - Da bismo mogli da sastavimo vladu otvorićemo razgovore sa drugim strankama. Nije vreme za razgovore i spekulacije o funkcijama, već o programima - rekao je Kovač i dodao da je dve trećine građana glasalo za promene. Kovač je izrazio uverenje da će HDZ uskoro imati podršku većine poslanika u Saboru i najavio skore razgovore vrha HDZ i Mosta rekavši da je uspostavljen kontakt.

Upitan kako tumači to što je HDZ-u pre objave službenih rezultata pobedu čestitao premijer Srbije Aleksandar Vučić, a posle i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, Kovač je rekao da su sve strane agencije javile o pobedi HDZ, pa je Vučićeva čestitka bila "logična". HDZ će, kako je rekao, ako formira vlast, voditi "kooperativnu politiku, a ne politiku konfrontacije" prema susedima, pa i prema Srbiji.
Prema najnovijim rezultatima nedeljnih izbora, vodeće koalicije okupljene oko HDZ i SDP imaju približan broj mandata, a obe su najavile pregovore s Mostom o formiranju vlade, jer to ne mogu samostalno. Konačne rezultate Državna izborna komisija trebalo bi da objavi tek iduće sedmice, jer izbori moraju da se ponove na sedam mesta. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.