NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD NOVSKE: Najmanje 6 NASTRADALIH, putnički voz jurio preko 100 km/h (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@floydcarpin

užas

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD NOVSKE: Najmanje 6 NASTRADALIH, putnički voz jurio preko 100 km/h (FOTO/VIDEO)

Povređene transportuju u Novu Gradišku i Sisak, a u teretnom vozu bili su i migranti

Objavljeno: 07:57h

U nesreći koja se sinoc dogodila u hrvatskom mestu Novska, dva kilometara od stanice Rajić ka istoku, preminulo je šest osoba, a 11 je povređeno, javljaju tamošnji mediji.

Kako se navodi, u sudaru se prevrnula lokomotiva i jedan vagon putničkog voza. Spašavanje ljudi zarobljenih ispod ostataka voza je u toku, a zbog nepristupačnog terena uključila se i Hrvatska gorska služba spašavanja, prenosi Nova.rs.

Prema prvim informacijama, teretni voz je zbog kvara stajao na otvorenoj pruzi, zbog čega je automatski bilo upaljeno crveno svetlo, međutim mašinovođa putničkog voza je, najverovatnije, velikom brzinom prošao kroz crveno i napravio udes.

Hrvatska policija
foto: Profimedia

Putnički voz jurio je brzinom od 120 km/h. Nažalost, kako saznaje Jutarnji list, poginulo je šest osoba, kako nezvanično saznaje Jutarnji.hr

Povređene transportuju u Novu Gradišku i Sisak, a u teretnom vozu bili su i migranti.

Na mesto nesreće upućeno je 19 interventih policajaca PU sisačko moslavačke i 16 interventnih policajaca iz Slavonskog Broda, te još devet policajaca PGP Novska.

Hrvatski premijer Andrej Plenković se uputio na mesto nesreće, a uz njega će biti Butković, Božinović, Beroš i Piletić i župan Celjak.

(Espreso / Nova.rs / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.