OGLASIO SE BOŽINOVIĆ POVODOM SMRTI SPECIJALCA TOKOM OBUKE: Otkrio u kakvom je stanju drugi policajac!
Davor Božinović, Foto: Profimedia

ISTRAGA

OGLASIO SE BOŽINOVIĆ POVODOM SMRTI SPECIJALCA TOKOM OBUKE: Otkrio u kakvom je stanju drugi policajac!

Pripadnik ATJ Lučko umro je juče, nakon što se dan pre srušio na kondicionom treningu

Objavljeno:

U sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova, povodom smrti jednog pripadnika i hospitalizacije drugog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, izjave za javnost dao je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, glavni direktor policije Nikola Milina i zapovednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk.

Tridesetogodišnji pripadnik ATJ-a Lučko preminuo je tokom obuke, a drugom je pozlilo te je završio u bolnici. Obojici je pozlilo u ponedeljak, a jedan od njih preminuo je u utorak ujutro u bolnici Sveti Duh.

- Pogođen sam iznenadnom smrću i neočekivanim odlaskom Tomislava, izražavam saučešće njegovoj porodici, njegovoj deci koja su ostala bez roditelja - kazao je Božinović, prenosi Jutarnji.hr.

- Stanje njegovog kolege je ozbiljno čim je na intenzivnoj, ali u ovom trenutku je stabilno. Lekari prate njegovo stanje, ali im teško da procene u kom smeru će se to stanje razvijati - dodao je Božinović.

- Što se tiče ministarstva, istražićemo sve činjenice kako bi došli do saznanja šta se dogodilo, kako bi videli o čemu se ovde radilo. Prema svemu sudeći, ovo nije nova vežba, nije reč o novom vidu obuke. Pokušavamo doći do što je moguće više preciznih informacija - kazao je ministar.

Davor Božinović
Davor Božinovićfoto: Youtube / Printscreen

Saučešće porodici preminulog specijalca izrazio je i glavni načelnik policije Nikola Milina.

- 5. septembra, koji je bio prvi dan održavanja obuke, kandidati su uobičajeno prema rasporedu započeli dan, a kao poslednja etapa predviđen je trening kondicionog trčanja. Preliminarne nalaze nemamo, nemamo čvrsti dokaz o čemu se radi. Apsolutno nije bilo drugih pripadnika kod kojih su juče zabeležena ovakva stanja. Nije tačna informacija da je bilo ko, osim dvojice specijalaca, imao bilo kakvih zdravstvenih problema - rekao je Milina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.