TURISTI SKAMENJENI: Tiče se PEŠKIRA, ovo je NEVEROVATNO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

hrvatsko primorje

TURISTI SKAMENJENI: Tiče se PEŠKIRA, ovo je NEVEROVATNO!

svi predmeti ostavljeni na plažama će biti uklonjeni, a vlasnici će moći da ga preuzmu u Domu kulture Novi Vinodolski, ali u roku od osam dana

Objavljeno:

Dobro je poznato da turisti širom regiona na letovanju "rezervišu" ležaljke tako što ostave preko noći peškire i druge lične stvari na plaži. Međutim, u jednom hrvatskom gradu ova navika će uskoro postati prošlost.

Komunalno preduzeće u Novom Vinodolskom je izdalo saopštenje da će svi koji ostavljaju stvari na plaži biti kažnjeni, a predmeti biti sklonjeni.

1 / 4 Foto: Profimedia

U skladu sa članom 59. Odluke o komunalnom redu, na prirodnim i uređenjim plažama nakon njihovog korišćenja, zabranjeno je da se ostavljaju peškiri, rekviziti za plažu i druge lične stvari.

Zašto su peškiri morali da nestanu sa plaže: "Uzurpiranje, nejednakost, haos". Ovo je samo nastavak finansijske globe na Jadranskom primorju.

Za sve koje prekrše ova pravila propisane su kazne koje iznose od 600 do 1.500 kuna (od 80 do 200 evra) i do 10.000 kuna odnosno 1.300 evra za pravna lica.

Kako piše u saopštenju, svi predmeti ostavljeni na plažama će biti uklonjeni, a vlasnici će moći da ga preuzmu u Domu kulture Novi Vinodolski, ali u roku od osam dana.

(Espreso / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.