STIGLI REZULTATI PRELIMINARNE ISTRAGE NA AVIONU IZ ZAGREBA: Oglasila se avio-kompanija o događaju iz Sarajeva!
Foto: Printscreen/youtube/ VESTI

OŠTEĆENJE NA TRUPU

STIGLI REZULTATI PRELIMINARNE ISTRAGE NA AVIONU IZ ZAGREBA: Oglasila se avio-kompanija o događaju iz Sarajeva!

Daljnjom istragom će se utvrditi šta je uzorkovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona

Objavljeno:

Rezultati preliminarne istrage na avionu Croatia Airlinesa pokazali su da na avionu nema tragova barutnih čestica, nezvanično saznaje Jutarnji list.

Daljnjom istragom će se utvrditi šta je uzorkovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona.

O događaju u Sarajevu oglasila se i kompanija Croatia Airlines."Nakon sletanja aviona Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo juče poleteo iz Zagreba te sleteo u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu aviona uočena su oštećenja te se, u skladu sa uobičajenim procedurama nacionalnog avioprevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.

Trenutno je u toku policijski uviđaj koji ima za cilj da utvrdi potrebne detalje vezane za uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku obavestiti javnost.

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/ VESTI

Oštećeni avion trenutno se nalazi na aerodromu u Sarajevu, a svi putnici sa sinoćnjeg leta biće preusmereni drugim avionom na sledeći let na liniji Sarajevo – Zagreb", navodi se u saopštenju koje prenosi Jutarnji list.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.