NEMAJU GRANICE: Desničari u Hrvatskoj najavljuju ustaški pir na Badnji dan! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printskrin Youtube / Dalje Com

NOVE PROVOKACIJE!

NEMAJU GRANICE: Desničari u Hrvatskoj najavljuju ustaški pir na Badnji dan! (FOTO) (VIDEO)

Krajnje desničarska organizacija najavila bogosluženje takozvane "hrvatske pravoslavne crkve" u tržnom centru, koji se nalazi odmah pored Saborne srpske crkve!
Objavljeno: 23:16h

Hrvatska desničarska organizacija "Projekt Velebit", koju predvodi donedavni voditelj "Ze 1" televizije Marko Jurič, pripremila je za sutra novu provokaciju, usmerenu prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čije sveštenike i vernike namerava da uznemira tokom pravoslavnog Badnjeg dana, piše zagrebački portal "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Printscreen/Youtube/Lepa Brena

Dok se u Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg na zagrebačkom Cvetnom trgu toga dana budu održavali verski obredi, Juričeva organizacija planira u neposrednoj blizini, u prizemlju desetak metara udaljenog šoping-centra "Cvjetni", upriličiti "vjerski obred" nepriznate "Hrvatske pravoslavne crkve" (HPC), osnovane pre nekoliko godina po uzoru na istoimenu crkvu koju je 1942. osnovao ustaški režim Ante Pavelića.

foto: Profimedia

Kako je najavljeno, na nizu desničarskih i proustaških internet portala "Projekt Velebit" i HPC održaće u 12.00 časova "javni obred bogojavljenja, odnosno velikog osvećenja vode", koji će predvoditi Aleksandar Ivanov, za kojeg se navodi da je "po milosti Božjoj arhiepiskop hrvatski i cele `Hrvatske pravoslavne crkve`".

Lopov upao u crkvu u Užicu! Oskrnavio ikonu Svete Petke pokušavajući da ukrade novac!

Iako je u obaveštenju HPC najavljeno da će se obred održati u šoping-centru "Cvjetni", tamo nemaju o tome nikakvih saznanja.

Moguće je da Jurič i "arhiepiskop" Aleksandar planiraju održati obred pred ulazom u šoping-centar, kako bi time direktno ometali pristup Sabornoj crkvi SPC-a, ali ni u Policijskoj upravi zagrebačkoj nisu imali nijedan prijavljeni skup na Cvjetnom trgu koji bi se održavao 6. januara, prenosi portal "Novosti", koji uređuje Srpsko narodno vijeće.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.