DANAS PRESUDA RODITELJIMA KOJI SU UBILI ĆERKU (2): Preti im 15 godina zatvora!
Ilustracija, Foto: Profimedia

suđenje

DANAS PRESUDA RODITELJIMA KOJI SU UBILI ĆERKU (2): Preti im 15 godina zatvora!

U njemu je prvooptužena majka, koja se tereti da je malenoj Nikol nanela povrede usled kojih je devojčica preminula u bolnici u Zagrebu

Objavljeno: 09:43h

Mirela i Danijel Dedić, roditelji malene Nikol, 2,5-godišnje devojčice iz Nove Gradiške koja je pre godinu dana preminula od posledica teških telesnih povreda zadobijenih u porodičnom domu, u sredu će saznati prvostepenu presudu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, gde im se sudi za ubistvo ćerke.

- Završen je dokazni postupak i održane su završne reči. U dokaznom postupku smo ispitali 20 svedoka, veštaka, pribavljena je dokumentacija u smislu socijalne anamneze, medicinske dokumentacije i sve što su stranke predlagale ili je Sud izveo po zvaničnoj dužnosti. Nije odbijen nijedan dokazni predlog. Presuda će biti objavljena u 10 sati - kazao je Slaven Vidmar, predsednik sudskog veća u ovom postupku, prenosi Jutarnji list.

U njemu je prvooptužena majka, koja se tereti da je malenoj Nikol nanela povrede usled kojih je devojčica preminula u bolnici u Zagrebu.

- Za najteže krivično delo koje se optuženoj stavlja na teret, predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina, a za ostala krivična dela od jedne do pet godina. Reč je o krivičnim delima povrede detetovih prava iz članka 177. Krivičnog zakona - dodao je Vidmar.

Suđenje je, inače, zatvoreno za javnost, a tako će biti i izricanje prvostepene presude.

(Espreso / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.