DRAMA KOD VARAŽDINA: Dečak (13) upao u Dravu nakon što ga je udarila SRNA, jedva izbegnuta velika TRAGEDIJA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

nezgoda

DRAMA KOD VARAŽDINA: Dečak (13) upao u Dravu nakon što ga je udarila SRNA, jedva izbegnuta velika TRAGEDIJA!

Dvojica policijskih službenika Policijske stanice Varaždin uočili su dečaka u vodi kako se drži za kanap koja viri iz asfaltne podloge

Objavljeno:

Dečak (13) je sinoć upao u Dravu kod Varaždina nakon što je na njega naletela srna koja je bežala od psa. Na sreću, on je izvučen iz reke i izbegnuta je veća tragedija.

Sinoć oko 20.06 sati šef smene Operativno-komunikacijskog centra Policijske stanice varaždinske dobio je dojavu 14-godišnje devojčice koja je rekla da se nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog i da je njen 13-godišnji prijatelj pao u reku Dravu.

Rekla je da ne mogu da ga izvuku iz vode. Odmah po dobijanju dojave, šef smene je žurno na mesto događaja uputio sve raspoložive jedinice Policijske stanice Varaždin, stanice saobraćajne policije Varaždin i Interventne jedinice policije, a pozvani su i Javna vatrogasna stanica i Zavod za hitnu medicinu Varaždinsku županije.

Šef smene OKC-a je devojčici rekao da mobilnim daje svetlosne znakove policajcima koji dolaze na mesto događaja.

U 20.15 sati na mesto događaja, stotinak metara uzvodno od HE Varaždin s južne strane derivacijskog kanala na asfaltiranom nasipu širine tri metra, stigla je prva od upućenih jedinica.

Dvojica policijskih službenika Policijske stanice Varaždin uočili su dečaka u vodi kako se drži za kanap koja viri iz asfaltne podloge. Telo mu je bilo u brzoj vodi. Jedan od policijskih službenika spustio se niz kosinu asfaltnog nasipa širokog šest metara, dok ga je kolega osiguravao rukama, i uspeo je da uhvati dečaka za ruke i izvadi ga iz vode, prenosi Večernji.

1 / 5 Foto: Profimedia

U 20.30 sati na mesto događaja stigla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je preuzela dečaka i prevezla ga u Opštu bolnicu Varaždin.

Obaveštena je njegova majka koja je preuzela dalju brigu o detetu u bolnici.

U razgovoru s devojčicom koja je nazvala policiju saznalo se da su ona i još dve devojčice u dobi od 13 i 14 godina zajedno s 13-godišnjakom oko 20 sati šetale po nasipu.

U jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala ugledali kako pas nepoznatog vlasnika trči za srnom. Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smeru nasipa, pri čemu je udarila u telo 13-godišnjaka, koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu.

- Dečak je prilikom pada pokušao da se zaustavi na klizavoj asfaltnoj podlozi kosine nasipa ali nije uspeo i pao je u vodu. U tom je trenutku ugledao kanap za koji se uhvatio i držao do dolaska i spasavanja od strane policajaca - kažu u PU varaždinskoj.

Bonus video:

02:04

Advokat Goran Petronijević o slučaju Žuta kuća

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.