BRAVO, OVO SU PRAVI HRVATI! U Jasenovcu su napravili nešto o čemu priča ceo Balkan! (FOTO)
Foto: facebook/radnička fronta

stop fašizaciji društva

BRAVO, OVO SU PRAVI HRVATI! U Jasenovcu su napravili nešto o čemu priča ceo Balkan! (FOTO)

Aktivisti Radničke fronte posetili su Jasenovac, pa ispod spomen ploče poginulim pripadnicima HOS - a postavili transparent
Objavljeno:

Radnička fronta poslala je saopštenje i fotografije sa, kako su naveli, akcije u Jasenovcu usmerene protiv fašizacije društva.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Aktivisti Radničke fronte posetili su Jasenovac, pa ispod spomen ploče poginulim pripadnicima HOS - a, na kojoj se nalazi ustaški pozdrav "Za dom spremni", postavili transparent sa natpisom "Kada trune kapitalizam, smrdi na fašizam", i fotografijom postrojenih HOS - ovaca i natpisom "Fašisti branitelji tajkuna".

Povodom akcije Radnička fronta poslala je i saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti: "Ustaševanje i fašizacija Hrvatske se ne događaju zato što su neki ljudi ljubitelji istorije, u kojoj pogotovo vole koljače koji su služili "nadmoćnoj nemačkoj rasi". Fašizacija se događa kako bi se unapred diskreditovale sve pozitivne tekovine bivše Jugoslavije - npr. radnička prava, javno i dostupno zdravstvo i obrazovanje, demokratija na radnom mestu itd.

To diskreditovanje istorije se ipak odvija da nikome danas više ne bi palo na pamet da traži društvo jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde. Takav će odmah biti prozvan Jugoslovenom i komunistom, a ako zagusti, na njega će pustiti i neofašističke horde, koje - iako pričaju o velikoj hrvatskoj slavi (dok puze pred nacističkom Nemačkom i predaju Italijanima pola Hrvatske) i istrebljenju "nižih vrsta" - zapravo služe tome da se kapital očuva na vlasti. Dok Todorić i ostali kapitalisti žive u dvorcima i voze se helikopterima, a obični narod beži iz zemlje ili kopa po kontejnerima, one će, koji bi se možda mogli pobuniti protiv takvog lopovskog sistema, kontrolisati neofašistički plaćenici.

Pravi smisao fašizacije je da i dalje ostanete kapitalistički robovi, a utehu nalazite u vikanju "Hrvatska, Hrvatska!", dok vam fašistička čizma razbija zube.

U Jasenovcu, 18. decembra 2016. godine.

(Espreso.co.rs / Index.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.