Đukanović je predugo na vlasti, smatra i Evropa (FOTO)

GOTOVO ČETVRT VEKA

Đukanović je predugo na vlasti, smatra i Evropa (FOTO)

Premijer Crne Gore zloupotrebljava politički položaj za ličnu materijalnu korist, smatra Volfgang Petrič, izaslanik EU za Kosovo i vrstan poznavalac prilika na prostoru nekadašnje Jugoslavije
Objavljeno:

Nekadašnji visoki međunarodni predstavnik u BiH i izaslanik EU za Kosovo, austrijski diplomata Volfgang Petrič misli da je uzrok aktuelne krize u Crnoj Gori preduga vladavina Mila Đukanovića. Dijalog crnogorske vlasti i opozicije na pomolu, Milu članstvo u NATO prioritet (FOTO)

"Gospodin Đukanović je predugo na vlasti i sa nekim od najbližih ortaka, odnosno partnera zloupotrebljava politički položaj za ličnu materijalnu korist. Građani nemaju bilo kakve vajde od toga: nezaposlenost je izuzetno velika, nema neke budućnosti za zemlju, postoje mafijaške strukture koje su integrisane u Vladu", izjavio je za Radio Slobodna Evropa Petrič, nakadašnji specijalni predstavnik EU za Kosovu 1998/99 i glavni pregovarač EU na mirovnim pregovorima u Rambujeu.
Po Petričevom mišljenju Crna Gora je nefunkcionalna država a glavni uzrok protesta je njena Vlada, zbog čega je Brisel veoma zabrinut. On smatra da Balkan nije prioritet za Rusiju, iako se Moskva protivi ulasku u NATO svake države, pa tako i onih na Balkanu, zbog čega su, podseća on, i izbili sukobi u Gruziji i Ukrajini. (Espreso.co.rs / RSE)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.